Read Time:2 Minute, 12 Second

Flexa kiest

Elk jaar kiest Flexa de kleur van het jaar. Het Global Aesthetic Center van AkzoNobel brengt een groep experts en trendwatchers bij elkaar van over de hele wereld, werkzaam in verschillende disciplines binnen de designwereld, van architectuur tot textiel- en productontwerp, grafische vormgeving en research.

Tijdens die bijeenkomst bespreken ze welke grote trends ze wereldwijd voorzien in de komende jaren, gebaseerd op wat er gaande is op zowel maatschappelijk als designgebied. Uit dat proces komen een aantal trends naar voren die we samenvatten onder een overkoepelende gedachte die de tijdgeest weerspiegelt. Daarbij komt ook aan bod hoe die trends de consument naar verwachting zullen beïnvloeden. (info van flexa.nl)

afbeelding1-2-1

(foto Flexa)

 

2017

Vorige week presenteerde Flexa in Londen de nieuwe trendcollectie voor 2017. Zoals ze vorig jaar okergeel tot trendkleur kozen doen ze dat dus nu met een prachtige blauw tint; Denim Drift (S0.10.50) Daarbij komt een compleet pallet met bijpassende kleuren.

“Het palet van 2017 gaat helemaal over balans. Dit jaar zien we een interessant contrast tussen de brutale, meer opvallende kleuren en een selectie van gedempte, lichtere tinten. Dit spectrum van lichte witte en neutralen fungeert als perfecte aanvulling op de achtergrond voor de heldere kleuren, zodat zij prachtig kunnen opvallen. Het algemene resultaat is een toegankelijk verf palet dat gemakkelijk in elk interieur kan worden gebruikt.”
afbeelding2-2-1

(foto Flexa)

 

En jij?

Het is een kleur die je makkelijk kan toepassen in heel veel verschillende stijlen. Dat komt doordat het een tijdloze kleur is.

Mooi om verschillende kleuren blauw bij elkaar te gebruiken. Schilder bijvoorbeeld een wand in twee delen waarbij er een subtiel kleurverschil is. Leuk effect!

afbeelding3-2-1

(foto Flexa)

afbeelding4-2-1

(foto Flexa)

 

Blauw is de kleur die de meeste mensen associëren met de lucht en de zee. Daardoor geeft het een gevoel van rust, ruimte en vrijheid.

afbeelding5-2-1

(foto Flexa)
afbeelding6-2-1

(foto Flexa)

 

Blauw combineren

Behalve dat je verschillende blauwen bij elkaar kan combineren kan je natuurlijk ook de andere kleuren in je huis combineren met blauw!

Wat is jouw look?

Fris:

Combineer blauw met lichte kleuren om je interieur een frisse balans te geven. Wanneer je blauw combineert met wit of groen geeft dit samen een frisse look.

afbeelding7-2-1

(foto Flexa)

 

Stoer:

Maak het blauw in je (woon)kamer stoer door het te combineren met grijs en zwart. Grijs, zwart en blauw geven je interieur een robuuste en moderne uitstraling.

afbeelding8-1

(foto Bloomingville)

 

Warm:

Wil je niet een te koel effect voor je interieur creëren met blauw? Combineer het blauw in je huis dan met bruin of hout om een warme uitstraling te creëren. De blauwe kleur wordt verzacht met bruin.

afbeelding9-1

(foto Skona Hem)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post De leukste accessoires voor thuis!
Next post Trendy kapstokken