Read Time:2 Minute, 56 Second

Een traditionele landelijke keuken is weer helemaal terug van weggeweest en we zien dat steeds meer mensen kiezen voor dit type keuken. Of je nu de voorkeur geeft aan een huiselijke landelijke keuken of een imposante en rustieke keuken in boerderijstijl. Het mooie van een landelijke stijl is dat deze bedrieglijk eenvoudig neer te zetten is, zelfs in modernere huizen.

Een charmante bijna ‘mismatch’ van antiek meubilair, een overvloed aan drukke prints en patronen, en een ongedwongen benadering van het tentoonstellen van bijvoorbeeld servies en accessoires, zijn allemaal de sleutel tot het creëren van het gewenste resultaat. Dat geldt ook voor een speelse benadering van kleur, een landelijke stijl is niets anders dan vrolijk en luchtig. Lees verder voor andere manieren om jouw landelijke droomkeuken te realiseren.

Gebruik een ​​speels kleurenschema

Hoewel een landelijke keuken tijdloos is, betekent dat niet per se dat je een klassiek kleurenpalet moet kiezen. Zachte tinten passen perfect in een dergelijke omgeving bij klassieke houten vloeren of marmeren werkbladen. Roze tinten werken prachtig samen met natuurlijke materialen zoals diep mahonie, terwijl inktblauwe tinten perfect zijn voor kasten en grotere objecten. Overweeg om je muren op te vrolijken met kleurrijke tegels of botanisch behang, of zelfs apparaten toe te voegen met een helder en speels ontwerp. Ook kun je ervoor kiezen zelf enkele meubels te whitewashen, deze wat doffe witte look, sluit perfect aan bij de landelijke trend. 

Gebruik patronen

Een van de geneugten van een keuken in landelijke stijl is het carte blanche hebben als het op patronen aankomt. Landelijke bevatten eigenlijk altijd prints en patronen, op een charmante en bijna lukrake manier bij elkaar gegooid. Dit hoeft echter niet per se met behang. Tegels zijn een geweldige manier om patronen te introduceren. Als je een houten vloer hebt, gebruik dan tegels met patronen om zones te creëren rond ruimtes die veel worden gebruikt, zoals de oven.

Voeg vintage en antieke details toe

Als je niet wil dat jouw landelijke keuken er al te modern uitziet, zal het toevoegen van wat antiek een meer traditioneel en bewoond gevoel geven. Je kunt er helemaal voor gaan en je eettafel en stoelen vervangen door een tweedehands set, of een paar kleine ornamenten of servies uitkiezen om op planken te zetten als accessoires. Als je wat ouderwetse stukken voor je keuken wilt, is een rommelmarkt of kringloopwinkel de place to be! Dit zijn ook de perfecte plekken als je op zoek bent naar meubels, decoratieve stukken en keukenaccessoires. 

Alles kan als display dienen

Landelijke keukens horen niet steriel en rommelvrij te zijn. Integendeel, een landelijke stijl wordt meestal gekenmerkt door een beetje een charmante wanorde. Er zijn een aantal manieren waarop je dit kunt realiseren. Overweeg open of glazen vitrines om pannen, servies en linnengoed in op te bergen. Voeg ook decoratieve displays toe: een eenvoudige ophangrail voor pannen en keukengerei, een bordenrek aan de muur of haken om ovenhandschoenen, theedoeken of een schort aan op te hangen.

Creëer gezellige hoekjes 

Als de keuken de onofficiële ontmoetingsplek van familie en vrienden is, heeft een landelijke keuken het voordeel dat er vaak extra zitplaatsen zijn om te studeren, werken of socializen. Voeg een bank toe onder een raam, een fauteuil in een ongebruikte hoek, of zelfs barkrukken aan een aanrecht, en accessoires met stapels kussens, plaids en een vloerkleed. Dit is een geweldige kans om de praktische kenmerken en harde oppervlakken die nodig zijn in een keuken te verzachten, en de perfecte manier om patroon, kleur en persoonlijkheid toe te voegen!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
gevel woning Previous post <strong>Het aanzicht van je woning verbeteren; zo doe je dat!</strong>
hoe houd ik mijn vijver goed bij Next post Hoe houd ik mijn vijver goed bij?