Read Time:3 Minute, 55 Second

Interieurtrends komen en gaan. Voor sommige onderdelen in het interieur komen trends langzaam op gang en verdwijnen daarna pas weer langzaam. Dit geldt bijvoorbeeld voor vloeren. Dit komt omdat je niet elke 2 jaar een nieuwe vloer legt. Zo is een vloer van laminaat nog steeds erg populair, maar ook een kurkvloer wordt nog geregeld aangeschaft. Aangezien we op het moment andere trends zien, bespreken we die hieronder. 

De visgraat vloer

Veruit de meest populaire vloer van het moment is de visgraat vloer. Natuurlijk is deze vloer ook verkrijgbaar in hout of laminaat, maar steeds meer mensen beginnen de voordelen van pvc als materiaal voor vloeren te ontdekken. Dit omdat het een erg duurzaam materiaal is dat niet veel slijt. In het algemeen zijn visgraat vloeren nog steeds erg populair, omdat ze een sfeervolle, luxe uitstraling hebben en veel minder kost dan vroeger. Zo kan een visgraat vloer zowel in een modern, als in een klassiek interieur. Zo krijgt een visgraat vloer in combinatie met staal een erg moderne uitstraling, maar in combinatie met hout creëer je juist een klassieke, warme sfeer.

De Hongaarse punt vloer

Waar iedereen de visgraat vloer kent, is de Hongaarse punt vloer veel minder bekend.  Hij lijkt heel veel op het visgraatmotief, maar de planken worden in een andere hoek tegen elkaar gelegd. De Hongaarse punt vloer is tegenwoordig verkrijgbaar in hout, laminaat of PVC, en daarnaast ook in vele kleuren. Voor wat warmte in huis is een donkere variant aan te raden.

PVC vloeren

Misschien wel de perfecte variant voor op de grond is de PVC vloer. Uitgevoerd in alle vormen die je maar kunt bedenken – van hout look tot tegels – is het eentje die makkelijk te onderhouden is, waar geen overdreven prijskaartje aan hangt en die wél tegen een stootje kan. Ideaal met kinderen dus of als je zelf te druk bent om constant op te letten of er iets met je vloer aan de hand is. Vind je een visgraat vloer mooi maar wil je liever geen hout? Dan heb je geluk want PVC vloeren zijn ook in dat patroon te verkrijgen. Een PVC vloer wordt verlijmd met de grond die daaronder ligt en vormt daarmee een solide basis. Heb je vloerverwarming? Dan is een PVC vloer ideaal om de warmte te begeleiden. 

Beton- of gietvloer

Een van de laatste trends is de betonvloer, of gietvloer. Deze heeft een erg moderne uitstraling en gaat lang mee en waar deze vloer eerst vooral te vinden was in winkels of grote, moderne huizen, zie je de gietvloer nu steeds meer. Toch heeft dit de prijs niet veel lager gemaakt, maar tegenwoordig kun je bijna geen onderscheid meer maken tussen een gietvloer en een betonlook vloer. Industriële interieurs vieren nog steeds hoogtij en de perfecte vloer hierbij is de beton. Even wat beton in je huis storten om daar een aangename vloer van te maken, is nog zo makkelijk niet. De ideale oplossing is te vinden in dingen die aan beton doen denken. Voorbeelden hiervan zijn de gietvloer, marmoleum / linoleum maar ook de PVC vloer (daar heb je ‘m weer) zijn perfecte manieren om een beton look te creëren. Voor elk budget is wel een betonlook vloer te vinden. Zo’n vloer, gemaakt van PVC, is in vele kleuren en soorten verkrijgbaar en door de gunstige prijs erg interessant voor de particulier die een moderne, industriële uitstraling in huis wil. Wat je dan wel veel ziet is dat de vloer gecombineerd wordt met hout om het interieur toch warm te houden.

Patroonvloer

Tot voor kort waren alle vloeren die beschikbaar waren erg rustig. Misschien een motief, maar over het algemeen werd er niet uit de ban gesprongen. Dat is anders met een patroonvloer. Dit zijn behoorlijk drukke vloeren, die zowel in hout, PVC als laminaat verkrijgbaar zijn. Hier zijn ontzettend veel varianten in, maar zeker de moeite waard om eens op te pinteresten.

De vloer vormt misschien wel de belangrijkste basis van je woning. Je zit er echt een tijdje aan vast en alles wat je aanschaft, moet passen bij wat er op de grond ligt. Een bewuste keuze maken is dus een must maar je een beetje verdiepen in de trends op het gebied van vloeren kan daarnaast ook geen kwaad. Hoewel er jaarlijks trends zijn te bespeuren, blijven die op het gebied van vloeren echt wel flink wat jaren hangen. Soms is de ene vloer wat populairder dan de ander en er komen regelmatig nieuwe ideeën de hoek om kijken. Dat vloerentrends wat langer aanhouden, vinden wij natuurlijk helemaal niet erg want even van vloer wisselen is natuurlijk een stuk lastiger dan een ander kleurtje op de muur.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Hoe wordt een gevel optimaal geschilderd?
vocht in huis Next post Laat vochtproblemen verhelpen door een specialist in vochtbestrijding!