Read Time:2 Minute, 55 Second

Marmer is een steensoort van natuursteen, met een glad oppervlakte en vaak voorzien van nerven. Een groot deel van het marmer dat in vloeren wordt gebruikt, is afkomstig uit de Alpen. Dit marmer staat bekend als witter Carrara marmer en wordt naar verhouding veel toegepast in een marmer vloer. Maar er zijn ook andere marmeren uitvoeringen die veel toegepast worden in interieurs. Het mooie van marmer in huis is dat je het nagenoeg in elke ruimte kunt gebruiken om een vleugje extra stijl en luxe te creëren. Maar hoe kun je dat tactvol doen? Hieronder vind je de nodige ideeën en inspiratie voor een marmer interieur. Maar eerst iets over de voordelen van een marmeren interieur. 

Voordelen van een marmer interieur

Een marmeren interieur heeft een hele reeks pluspunten. De belangrijkste voordelen van het gebruik van marmer in huis zijn: 

  • Marmer is beschikbaar in tal van kleuren. Zo kun je denken aan kleurschakeringen als roze, blauw, zwart, beige, groen, bruin of wit-varianten.
  • Een badkamer of vloertegel van marmer geeft direct een luxueuze tint aan de woning. Om jouw huis een wat luxere uitstraling te geven, kun je dus prima marmersteen gebruiken.
  • Als steensoort is marmer verkrijgbaar in tal van soorten en patronen. Veel soorten marmer zijn geaderd of gewolkt van patroon. Het mooie aan deze variatie is dat je marmer kunt gebruiken in zowel badkamers met een authentieke uitstraling, als moderne sanitaire ruimtes.
  • Een marmer vloer of marmer tegels zijn erg duurzaam. Dit gesteente staat bekend als zeer hard en gaat lang mee. Met name veel oude gebouwen waarin marmer is verwerkt, laten zien hoe lang dit steentype meegaat. Eeuwenlang zelfs 

Nadelen van marmer zijn de hoge aanschafprijs – tussen de 130 euro en 300 euro per m2 -en het feit dat ze het nodige onderhoud vereisen. Marmer heeft regelmatig een polijstbeurt nodig en mag alleen gereinigd worden met chlorine, anders wordt het materiaal aangetast. 

1. Een moderne badkamer wordt nog luxer en charmanter met marmer

Wil je graag een supermoderne badkamer creëren, dan kun je naast een nieuw douchecabine of een fraai en comfortabel bad ook gaan voor het gebruik van marmer in de badkamer. Kies voor blauw of wit marmer als je een eigentijdse en rustige sfeer wilt creëren. Ga je liever voor een intiemere uitstraling, dan doen zachte kleuren als roze, beige of groen het goed. Laat je, voordat je een definitieve keuze maakt, in elk geval goed informeren over alle opties op het gebied van een marmer interieur in de badkamer. 

marmer in huis

2. Marmer in de keuken: extra elan en sfeer

Tal van keukenblokken komen prachtig uit de verf als je ze combineert met een fraaie marmer vloer. Marmer zorgt voor een stuk authentiek elan in de keukenruimte. Slim is hierbij om niet te kiezen voor hoogglans gepolijst marmer. In de keuken wordt immers veel rondgelopen, waardoor de keukenvloer snel zijn glansuitstraling verliest. Ga daarentegen voor gezoete (lees: matte) vloertegels. Deze worden niet zo glad als er tijdens het werken in de keukenetensresten of een afwasmiddel op komt. 

3. Een marmer tafeltje geeft echt extra cachet

Wat marmer zo leuk maakt, is dat je er ook mee uit de voeten kunt qua meubilair. Koop bijvoorbeeld een klein marmeren tafeltje, of een grote marmeren eettafel, en je zult merken dat de woonkamer meteen een wat stijlvoller en moderner tintje krijgt. Met marmer in huis kun je – kortom – echt het verschil maken tussen een wat saaier en standaard interieur of een huis dat een gave en luxe uitstraling heeft.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
beste verlichting voor in de tuin Previous post De beste verlichting voor in de tuin
rust in de slaapkamer Next post 5 tips voor het creëren van een rustige slaapkamer