Read Time:2 Minute, 28 Second

Verlichting is een cruciaal onderdeel van de tuin. Een niet verlichte tuin zorgt voor weinig sfeer, terwijl teveel licht weer niet prettig is om in te zitten. Het is daarom nog best een flinke klus om de juist tuinverlichting aan te brengen. Lees in dit artikel een aantal tips voor het kiezen van de juiste tuinverlichting.

1. Tuinverlichting voor extra sfeer

Verlichting is een belangrijke factor voor de sfeer in een tuin. Niet alleen de kleur van het licht draagt hieraan bij, maar ook het type verlichting en de vorm hiervan. Een klassieke tuinlantaarn past niet in een moderne tuin. Terwijl een moderne LED Wandlamp weer niet past in een landelijke tuin. Bepaal daarom eerst wat voor sfeer je wilt creëren in je (nieuwe) tuin, zodat je hier rekening mee kan houden bij het kopen van nieuwe verlichting.

2. Praktische tuinverlichting

Tuinverlichting is niet alleen maar handig om extra sfeer aan te brengen in de tuin. Als jij looppaden hebt is het namelijk wel zo prettig als je kan zien waar de paden lopen, ook al weet jij dat misschien uit je hoofd. Het verlichten van paden kan bijvoorbeeld prima met grondspots. Deze spots zijn eenvoudig in de grond weg te werken, waardoor je precies ziet waar het pad in de tuin loopt.

3. Spotlights

Iedereen heeft een lievelingsplek in de tuin. Dan wil je hier ook van kunnen genieten als het buiten donker is. Door spotlights aan te brengen in de tuin kan je heel nauwkeurig bepaalde delen van je tuin uitlichten. Denk hierbij aan een mooie zithoek of misschien wel een mooi buiten schilderij. Bovendien oogt een goed verlichte tuin een stuk groter dan een donkere tuin zonder verlichting. Mooie spotlights in de tuin zorgen ervoor dat je zelfs tijdens koude en donkere winterdagen kan genieten van dat mooie plekje in de tuin.

4. Verlichting als preventie

Er is ook nog verlichting die kan dienen als inbraakpreventie. Zoals iedereen weet, werken inbrekers het liefst in het donker. Als jij een goed verlichte tuin hebt is de kans groot dat inbrekers het liever ergens anders proberen. Ook is het mogelijk om verlichting met een sensor te plaatsen. Zodra er iemand in de sensor loopt, gaat het licht aan. Als een inbreker opeens volledig in het zicht staat, schrikt hij hiervan. Uiteraard is dit type lamp niet alleen geschikt voor het afschrikken van inbrekers, maar ook voor jezelf. Als je het zonde vindt om altijd verlichting aan te hebben is het handig om toch verlichting in de tuin te hebben als je naar buiten gaat. Met een sensorlamp zorg je dat er alleen licht brandt als er ook daadwerkelijk iets of iemand in de tuin loopt.

Zoals je hebt kunnen lezen heb je genoeg mogelijkheden voor tuinverlichting. Toch is het lastig om de goede keuze te maken. Als je er zelf echt niet uitkomt kan je altijd nog de hulp van een professionele hovenier inschakelen. Zij weten precies welke verlichting aansluit op jouw wensen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
huizenmarkt in 2019 Previous post Wat kunnen we verwachten van de huizenprijzen in 2019?
marmer interieur Next post De marmeren mogelijkheden voor een stijlvol en luxe interieur