Read Time:2 Minute, 12 Second

Oh, wat is het toch iets bijzonders, die kerstperiode. Gezellig samenzijn, cadeautjes geven en bovenal: het huis versieren! Het is dé tijd van het jaar waarbij je je huis kunt omtoveren tot een waar kerstparadijs. Maar hoe kun je jouw huis het beste decoreren? Welke stijlen passen bij elkaar, welke kleurencombinaties en lichtjes komen het beste tot hun recht in de mooie kunstkerstboom, en hoe kun je er zeker van zijn dat het eindresultaat spectaculair wordt? Hieronder leer je meer over de magische wereld van kerstversiering en vind je een aantal handige tips & tricks!

Begin bij de basis

Als eerste is het handig om te beslissen welke stijl je graag wilt; chique en elegant, modern, traditioneel of misschien wel minimalistisch. Wanneer je de gewenste stijl voor ogen hebt, kun je op zoek gaan naar de belangrijkste elementen voor jouw decoraties. Kies bijvoorbeeld voor een prominent aanwezige kerstboom of koop een kerststukje met kerstgroen, dennenappels en mooie kerstballen. Zodra je een basis hebt, kun je daar verder op voort borduren.

Kleurencombinaties

Kies voor de juiste kleurencombinatie. Zilver, rood en goud werken altijd goed, maar wat dacht je van een gedurfde groen-witte Kerst? Of een combinatie van rood en zwart? Kies vooral combinaties waar jij blij van wordt en waarbij jouw huis echt als ‘Kerstig’ zal aanvoelen.

Lichtjes, lichtjes en nog eens lichtjes!

Wat is Kerst zonder lichtjes? Kleine, fijne lichtsnoeren in warm of wit licht zorgen voor een rustige sfeer. Grote, kleurrijke bollen verspreiden meer fel licht en zetten de kerstsfeer extra kracht bij. Hetzelfde geldt voor clusterverlichting, dat geeft echt een magisch resultaat! En vergeet vooral niet om ook kaarsen te gebruiken. Zet ze bijvoorbeeld in mooie kandelaars of lantaarns voor een romantische kerstsfeer.

DIY-kerstdecoratie

Wil je graag zelf de kerstversiering maken? Start dan alvast op tijd met het bedenken en uitwerken van jouw plannen voor decoraties. Maak bijvoorbeeld je eigen kerstkrans door een basis van bloemen en takken te gebruiken. Personaliseer takken en kerstballen door ze zelf te beschilderen. Er zijn oneindig veel mogelijkheden, dus laat vooral je creativiteit volledig de vrije loop!

Natuurlijk groen in huis

Kerstversiering kan niet zonder groen. Denk hierbij aan dennentakken, kerstkransen, etc. Maar ook gedroogde bloemen, eucalyptus en andere natuurlijke elementen doen het goed. Combineer dit met bijvoorbeeld mooie kaarsen en je hebt een prachtige aankleding.

Kortom, met bovenstaande tips in gedachten kun je helemaal losgaan en jouw huis omtoveren tot een waar kerstparadijs. Laat je creativiteit volledig gaan en creëer jouw eigen unieke stijl. En vergeet vooral niet het belangrijkste punt: jij zelf zal het meest genieten van je kerstversiering, dus er zijn geen goede of foute keuzes. Fijne Kerst!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Waar moet je rekening mee houden als je een mantelzorgwoning wil bouwen?
dit vloerkleed laat elke ruimte er beter uit zien Next post Een vloerkleed laat elke ruimte er beter uit zien!