Read Time:2 Minute, 40 Second

Keukenorganisatie

Waarschijnlijk ben je er het grootste deel van de dag in te vinden: de keuken. Even stel een maaltijd in elkaar draaien of juist de tijd nemen om uitgebreid te koken. Het liefst doe je dat natuurlijk in een georganiseerde en opgeruimde keuken. Maar hoe pak je het opruimen van je keuken op een succesvolle manier aan? Dat is de kunst van keukenorganisatie. De slimste opbergoplossingen en organisatietips voor een opgeruimde en functionele keuken lees je hier.

Chaos in de keuken

Je herkent het vast wel. Door de jaren heen verzamel je een grote hoeveelheid spullen. Dat gebeurt ook in keuken. Wie heeft er geen lade vol spullen waarvan je eigenlijk niet meer weet wat er precies in ligt. Of een kast met pannen waarvan sommigen de deksel zijn verloren. Of keukenmachines die op het aanrecht staan en die niet dagelijks of wekelijks gebruikt worden en in de weg staan. En wat dacht je van de halfvolle verpakkingen met pasta en rijst? Wat hiervoor nodig is, is goede keukenorganisatie om maar eens te beginnen met een grote schoonmaak!

Grote schoonmaak

Tijd voor tips voor een opgeruimde keuken. Om de kunst van de keukenorganisatie goed toe te passen, is het belangrijk dat je begint met een grote schoonmaak. Maak alle lades en kasten leeg en schoon. Bekijk vervolgens kritisch al je spullen. Doe alle kapotte spullen weg. Bekijk daarna wat je de afgelopen zes maanden niet hebt gebruikt. Al deze spullen kun je het beste weg doen of een andere plek geven, zoals de bergingskast. Je zult zien dat je alleen de meest essentiële spullen overhoudt.

Kijk goed naar je kastruimte

Nu is het tijd om alle pannen, borden, glazen, bestek en keukengerei te sorteren. Maak een aparte groep van alle keukenmachines die je niet regelmatig gebruikt. Denk aan een poffertjespan, een mixer, een blender of bijvoorbeeld een rijstkoker. Al deze grote apparaten kun je het beste een plek geven in een keukenkast, zodat ze niet op je aanrecht blijven staan. Door ze uit het zicht te halen, voelt je keuken sneller opgeruimd. Zorg er verder voor dat je de pannen, glazen en borden die je het meest gebruikt in een makkelijk bereikbare kast opruimt. Ook kun je handige organizers kopen voor borden en glazen. Met een bestekbak houd je al je bestek en spatels ook overzichtelijk.

Ga voor glas

Er zijn nog meer tips voor een opgeruimde keuken. Een oplossing voor losse verpakkingen in de kast is het aanschaffen van glazen potten. Dit is naast handig en opgeruimd, ook nog eens stijlvol. Begin met het aanschaffen van een stuk of tien glazen potten in verschillende formaten. Hier doe je voedsel in zoals rijst, verschillende soorten pasta, meel, havervlokken, zout en suiker. Ook kun je de potten vullen met koekjes, wat ook gezellig op tafel staat. Plak etiketten op de potten zodat je weet wat waar in zit.

tips voor een opgeruimde keuken

Werk de hoogte in

Heb je niet genoeg kastruimte om je aanrecht leeg te maken? Investeer dan in een paar goede planken. Zo werk je de ruimte in en zorg je voor een georganiseerde keuken. Een andere handige truc is een aantal spijkers in de muur slaan waar pannen aan kunnen hangen. Handig en decoratief!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
biophilic interieur design Previous post De opkomst van biophilic design in interieurs
hangmat Next post De Kunst van ontspanning: Hangmatten