Read Time:2 Minute, 26 Second

Heb je je nooit zo aangesproken gevoeld tot de strakke, minimalistische interieurs? Dan is er goed nieuws voor je, want er is sprake van een nieuwe woontrend als het gaat om het inrichten van je huis. Het biophilic design in interieurs wint steeds meer terrein en daar voel je je zeker in thuis.

Waaraan herken je een biophilic design?

Wat is biophilic design nu eigenlijk en wat zijn de eigenschappen van biophilic design in het interieur? Met biophilic design gaan we met onze inrichting weer terug naar de natuur. Het idee hierbij is dat we, door meer natuurlijke elementen in ons huis te brengen, ons meer verbonden voelen met de natuur. Die verbondenheid heeft een ontspannende uitwerking, waardoor je woonkamer je rustpunt in huis wordt. Je hebt echt een plek voor jezelf, waar je nieuwe energie opdoet.

Dat bereik je door de ruimte op een natuurlijke manier in te delen, waar de associatie met de natuur duidelijk naar voren komt. Je houdt daarbij rekening met de natuurlijke vormen en bewegingen uit de natuur en je natuurlijke nieuwsgierigheid kent daarbij geen grenzen.

biophilic design

Hoe pas je biophilic design toe in je eigen huis?

Met het antwoord op de vraag: ‘wat is biophilic design’ ben je er nog niet helemaal. Want richt je je eigen huis nu eigenlijk in volgens deze woontrend? Zelfs als je graag heel veel natuurlijke elementen in je woonkamer wilt opnemen, is dat niet altijd even praktisch. Je hebt er misschien niet zoveel ruimte voor of je woonkamer heeft niet genoeg licht om planten goed te laten groeien.

De oplossing is eenvoudig. Laat het concept terugkomen in de materialen die je gebruikt, zoals hout, bamboe of rotan. Of je kiest ervoor om natuurlijke patronen te gebruiken, waarbij je de natuur naar voren laat komen. Denk aan een behang met een print van bloemen en bladeren of een sierkussen in natuurlijke kleuren als groen, terracotta of zonnebloemgeel.

Let bij de inrichting op de harmonie tussen de kleuren en vormen. Ga daarbij voor organische vormen. Door strakke hoeken te vermijden en in plaats daarvan te kiezen voor vloeiende vormen, krijg je automatisch een ontspannen sfeer in huis.

biophilic interieur
woontrend biophilic
wat is biophilic interieur design

Richt je huiskamer groen in met wat extra liefde

Bij deze woontrend staat een natuurlijke inrichting voorop. Hierbij mogen een aantal planten uiteraard niet ontbreken. Heb je weinig ruimte om planten op de vloer te zetten, hang dan een paar plantenbakken aan de muur of zet plantenpotten op de vensterbank. Biophilic design geeft je ook de mogelijkheid een paar onverwachte of speelse elementen in je inrichting op te nemen. Wat denk je van een rotan hangstoel in de kamer? Maak er met een kamerscherm een beschut hoekje van, waar je op je gemak een boek kunt lezen.

Eigenlijk valt alles wat je zintuigen positief beïnvloedt onder het biophilic design, van schelpenvazen tot moswanden. Laat je liefde voor het leven daarom tot uiting komen met een biophilic design in je huis.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
modulair bouwen Previous post De revolutie van modulair bouwen: snel, efficiënt en betaalbaar
keukenorganisatie Next post De kunst van keukenorganisatie: slimme opbergoplossingen en organisatietips voor een opgeruimde en functionele keuken.