Read Time:2 Minute, 22 Second

Kenmerkend voor interieur- en woontrends is dat ze voortdurend blijven veranderen. Het is dan ook weer tijd om alvast vooruit te kijken naar de populairste herfst en winter interieurtrends 2019-2020. Wat staat er allemaal te gebeuren qua woontrends voor komende winter? De belangrijkste nieuwste woontrends 2020 lees je hieronder. Doe er je voordeel mee en zorg ook dat jouw interieur straks helemaal bij de tijd is, zodat je heerlijke relaxed de herfst- en wintermaanden doorkomt!

Een stoere uitstraling

Een van de belangrijkste interieurtrends 2020 is een woonkamer creëren die er lekker stoer en eigentijds uitziet. Dit kun je op talloze manieren doen. Trendy is bijvoorbeeld het plaatsen van glazen deuren in huis. Glazen deuren staan stoer, maar hebben daarnaast in de donkere maanden ook praktische voordelen. Ze halen veel gratis licht en warmte binnen en zorgen ervoor dat het woninginterieur ruimer en groter lijkt. Praktisch is ook dat je goed zicht hebt vanuit de ene kamer in de andere. Naast glas is leer een van de woontrends voor komende winter. De leren bank is weer helemaal in. Stoer en eigentijds wordt jouw huis ook als je een bakstenen muurtje bouwt of kiest voor een van de nieuwste woontrends 2020: het plaatsen van fraaie marmeren tegels.

interieurtrends 2020

Een natuurlijke atmosfeer

In deze tijden van klimaatdoelstellingen, reductie van CO2-uitstoot en duurzaamheid doet een landelijk en natuurlijk interieur het goed. Met name hout is een belangrijk materiaal in de herfst en winter interieurtrends 2019-2020. Een houten boomstamtafel of een steigerhouten eettafel is bijvoorbeeld erg populair dit najaar. Niet allen gaat hout lang mee, dit materiaal staat ook bekend vanwege de capaciteit om CO2 op te slaan en vast te houden. Verder kun je kiezen voor rieten of rotan stoelen en banken. Een natuurlijk ingerichte huiskamer, eetkamer of entreehal kan evenmin zonder groene flora en fauna. Zorg daarom voor voldoende planten en bloemen in huis. Deze hebben als bijkomend voordeel dat ze de lucht zuiveren.

nieuwste woontrends 2020

Een nieuwe kleur

En nieuwe frisse kleur op de muren is ook een van de interieurtrends 2020. Zachte en warme kleuren als lichtroze, lichtbruin of lichtblauw doen het dit jaar goed. Kies er hierbij voor om ton-sur-ton kleuraccenten aan te brengen. Mooie voorbeelden van deze strategie zijn een rechte streep schilderen over het midden of het plaatsen van een stoere, een grote ronde of ovalen behangsticker met een leuke opdruk om de aandacht mee te trekken.

Een romantische sfeerhaard

Ten slotte is een sfeerhaard in huis halen een van de grote herfst en winter interieurtrends 2019-2020. Een sfeerhaard is niet alleen een energiezuinige keuze, zeker als je kiest voor een pelletkachel of elektrische haard, maar is ook een van de meest gezellige woontrends voor komende winter. Want je wilt toch zeker wel lekker warm en prettig de herfst en winter doorkomen in een eigentijds interieur vol sfeer?

Een sfeerhaard
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Buitenzonwering voor jouw nieuwe woning
winter interieurtrends Next post De herfst en winter interieurtrends 2019-2020: kleur op kleur