Read Time:2 Minute, 20 Second

Als het najaar er weer aankomt, is het tijd om je te oriënteren op de woontrends voor komende winter. Er staan weer interessante herfst en winter interieurtrends 2019-2020 op stapel. Een daarvan is een stoer urban jungle interieur. Dit type interieur behoort tot de nieuwste woontrends 2020. Maar hoe ziet een urban jungle interieur eruit en welke voordelen heeft deze topper onder de interieurtrends 2020 zoal te bieden? Doe inspiratie en ideeën op met de onderstaande urban jungle herfst en winter interieurtrends 2019-2020 en richt jouw interieur origineel en stoer in voor het komende najaar!

nieuwste woontrends 2020

Urban jungle als een van woontrends voor komende winter: de belangrijkste kenmerken

In een urban jungle huiskamer domineert een van de populaire interieur kleuren 2020, namelijk de kleur groen. Naast dit hoofdkenmerk onderscheidt een urban jungle interieur zich door het gebruik van botanische prints en de toepassing van natuurlijke materialen en voorwerpen in huis. Naast groen zijn als interieur kleuren 2020 in een urban jungle setting ook kleuren als (licht)bruin en wit populair.

Voordelen van een urban jungle inrichting

Urban jungle als een van de grote interieurtrends 2020 heeft best wat voordelen. Hoewel dit interieurtype trendy is, is urban jungle ook tijdloos. Over een paar jaar kun je nog prima met urban jungle uit de voeten. Verder is het vele gebruik van groene planten een voordeel van deze interieursoort. Net als meerdere woontrends voor komende winter wordt er veel groen en plantenmateriaal gebruikt. Dit stimuleert een gezond binnenklimaat. Uit onderzoek is gebleken dat planten goed zijn voor de psyche, stress verminderen en ook de lucht in huis zuiveren. Ten slotte nog een ander voordeel van urban jungle: een woonkamer op deze manier inrichten hoeft niet duur te zijn en kun je goed zelf realiseren met een paar slimme aankopen.

nieuwste woontrends 2020

Tips voor het inrichten van een interieur in urban jungle stijl

De urban jungle style als een van de meer populaire nieuwste woontrends 2020 kun je zelf realiseren. Onderstaande tips helpen je een eind op weg om er iets moois en origineels van te maken:

  • Gebruik voor het meubilair en decoraties veel natuurlijke materialen, zoals kurk, hout, rotan of riet. Combineer deze met metalen als goud, messing en koper.
  • Maak gebruik van grote planten als sanseveria’s en palmen. Ook in een kleien woonkamer komen deze prachtplanten goed uit. Gebruik in de vensterbanken zogenoemde pannenkoekplanten.
  • Kies voor de populaire interieur kleuren 2020 bij het schilderen van muren en wanden. Vooral groentinten zijn populair, maar ook met wit en lichtbruin komt jouw jungle interieur prima uit de verf.
  • Vergeet de urban prints op de muren niet!

Succes met jouw interieurontwerp bij het creëren van een urban jungle stijl als een een van de betere interieurtrends 2020. Je zult van deze topper onder de nieuwste woontrends 2020 geen spijt krijgen!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Austria binnendeuren, kozijnen en deurkozijn combinaties: een perfectie optie voor woningen of bedrijven.
haardentrends Next post De nieuwste trends op het gebied van haarden