Read Time:2 Minute, 46 Second

De juiste gordijnen kunnen je interieur helemaal af maken. De vuistregel hierbij is dat de gordijnen moeten passen bij de stijl van de ruimte waar ze in komen te hangen. Moderne, strakke gordijnen passen niet goed in een landelijk ingericht huis en kanten gordijnen werken niet in een modern urban interieur. Denk ook na wat je met het gordijn wilt doen: verticale strepen zorgen voor hoogte, horizontale strepen zorgen voor lengte in een ruimte. En korte gordijnen in een kleine kamer laten de kamer ruimer lijken dan lange gordijnen. Het sleutelwoord is harmonie, maar binnen die harmonie zijn er veel keuzes te maken. Dit zijn de trends voor gordijnen 2015.

Kleuren gordijnen 2015

Er zijn twee duidelijke gordijnen trends te onderscheiden in 2015. Enerzijds is vooruitgang een belangrijke trend, die is geïnspireerd op huidige moderne technologieën en digitalisering, maar ook op de vooruitgang binnen de natuur. Hierbij zie je dus aan de ene kant veel hardere, heldere kleuren zoals knaloranje, paars of blauw, die duidelijk kunnen contrasteren, maar ook veel natuurlijke, donkere kleuren zoals paars en warme groenen.
De tweede van de grote gordijnen trends, die draait om ambacht, staat hier recht tegenover. Hier wordt juist afstand genomen van vooruitgang en meer gefocust op bezinning. Binnen deze trend worden eerlijke, vaak onbehandelde materialen gebruikt. Traditie en echtheid komen terug, en hierbij is de maker ook belangrijk. Het is duidelijk dat de gordijnen door mensen worden gemaakt, waardoor de gordijnen persoonlijkheid krijgen. De kleuren neigen naar pastel: zand, aubergine of blauwgroen werken hier goed. Ook koperkleurige gordijnen passen goed binnen deze gordijnen trends.

Gordijnen linnen

Linnen is gebleekt vlas, dat wordt verkregen uit plantenstengels. Linnen is een van de sterkste vezels die er zijn. Gordijnen linnen passen ontzettend goed binnen de gordijnen trends in 2015. Linnen is een bijzondere stof: het kreukelt snel, maar doet dit met karakter. Dankzij de grove, zware structuur en de verdikkingen in de stof hebben gordijnen linnen echt persoonlijkheid. Gordijnen linnen zijn natuurlijk en duurzaam. De stof kan door zijn bijzondere glans luxe overkomen, maar gordijnen linnen zijn makkelijk in het onderhoud. Daarnaast zijn gordijnen linnen luchtig, goed bestand tegen hitte, en pluist de stof niet. Gordijnen linnen zijn dus praktisch, maar passen toch in een geraffineerd interieur.

Scandinavische en urban gordijnen trends

scandinavisch wonen

Scandinavisch wonen is een trend die al enige tijd voortduurt. Hierbij worden veel lichte kleuren, zoals wit en zand gebruikt, in combinatie met natuurlijke materialen. Gordijnmaterialen die binnen deze trend passen zijn bijvoorbeeld katoen of linnen. Met name gordijnen linnen zijn dankzij de duurzaamheid en de natuurlijkheid van het materiaal erg geschikt. De kleur van ongeverfd linnen past perfect bij het vele wit en hout van een Scandinavisch interieur.gordijnen 2015
De rauwe, strakke en vrij minimalistische urban stijl is in 2015 erg populair geworden. Hier past een mooi, stoer gordijn bij. Een gordijn van grijze linnen stof zorgt door de lichte kreuk voor een nonchalant urban interieur.

 

Natuurlijke gordijnen 2015

Steeds vaker krijgt raambekleding een grafisch patroon. Hierbij wordt ook op de natuurlijke gordijnen trends ingehaakt: vooral botanische prints zijn populair. Koperkleurige gordijnen sluiten ook aan op de natuurlijke trend in gordijnenland. Het is een warme, krachtige kleur die bij veel andere kleuren past, zoals bij verschillende pasteltinten, bij wit, maar ook bij houttinten. Met een natuurlijke print, kleur of stof zit je dit jaar altijd goed!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Japanse slaapkamer inrichting
Next post Boomstamtafels: natuurlijk en uniek