Read Time:2 Minute, 48 Second

Bijna iedereen heeft wel een meubelstuk of accessoire van Ikea in huis. De producten van Ikea zijn erg praktisch en bovendien aantrekkelijk geprijsd, maar veel mensen vinden de meubels en accessoires wel een beetje standaard en saai. Heb jij ook een paar Ikea meubels in huis en wil je deze meubelstukken een make-over geven? Dan kun je dit doen aan de hand van leuke Ikea hacks. Wat dit precies zijn, wat de voordelen zijn van deze hacks en waarom je Ikea hacks steeds vaker terug ziet in het interieur, lees je in dit artikel.

Hacks van Ikea: wat zijn dat?

Hacks van Ikea zijn DIY projecten die je gebruikt om een saai en standaard meubelstuk van Ikea een hele andere uitstraling te geven. Een Ikea hack is gebaseerd op een meubelstuk van Ikea, maar dit meubelstuk wordt helemaal aangepast om er een unieke draai aan te geven. Een Ikea hack met een kastje wordt bijvoorbeeld uitgevoerd met een standaard kastje van Ikea, maar dit kastje wordt wel helemaal aangepast. Heb je het DIY Ikea project af, dan herken je het oude meubelstuk van het woonwarenhuis er niet eens meer in.

ikea hack kastje

Afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/463096774169352067/

De voordelen van DIY Ikea projecten

Steeds meer mensen gaan aan de slag met de vele DIY Ikea projecten om DIY meubels te maken en dit is niet voor niets. De hacks van Ikea voor het maken van maatmeubels brengen namelijk enkele interessante voordelen met zich mee:
– Met de hacks kun je meubels op maat maken. Deze meubels op maat zijn niet alleen helemaal uniek, maar voldoen bovendien voor 100 procent aan jouw eisen en persoonlijke smaak.
– De hacks zijn leuk om uit te voeren. Zeker als je van knutselen en klussen houdt, is het leuk om met het maken van de DIY meubels bezig te zijn.
– Met de hacks tover je dat ene saaie kastje waar je eigenlijk helemaal op uit gekeken bent, gemakkelijk en snel om in een compleet nieuw kastje. Hierdoor bespaar je geld op de aanschaf van een nieuw meubelstuk.

Tot slot is het helemaal niet duur om met Ikea meubelstukken te klussen. Je gebruikt een meubelstuk dat je al in huis hebt staan, je koopt wat knutselmaterialen en voor een paar tientjes heb je een compleet nieuw meubelstuk. Moet je nog een nieuw meubel kopen voor jouw hack van Ikea, dan ben je hier ook nooit veel geld voor kwijt. Ikea meubels zijn namelijk altijd aantrekkelijk geprijsd.

ikea hacks

Afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/157977899409032510/

Knutselen met ikea meubels: waarom doen mensen het?

De meeste mensen die aan de slag gaan met de meubelhacks van Ikea, doen dit omdat zij hun huidige Ikea meubelstukken een beetje zat zijn. Heb je al jaren hetzelfde tafeltje in huis staan en wil je een keer iets nieuws, dan gebruik je een hack om voor weinig geld een compleet nieuw tafeltje te maken. Vind je jouw meubels van Ikea veel te saai en te standaard? Dan kun je ook een hack gebruiken om de meubels weer aan jouw eisen te laten doen. Met een Ikea hack geef je jouw maatmeubels namelijk een unieke uitstraling, die helemaal bij jouw smaak en bij de rest van jouw interieur past.

ikea hack

Afbeelding: http://diyjoy.com/diy-ikea-hacks

ikea hack wastafel

Afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/37717715608899331/

hack ikea

Afbeelding: http://roomed.nl/ikea-hack-pimp-een-simpele-kast-met-steigerhout/

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post De slimme thermostaat, een onmisbare accessoire
Next post Rolgordijnen zijn perfect om je slaapkamer te verduisteren