Read Time:2 Minute, 27 Second

‘Eigen haard is goud waard’, een oud gezegde, maar het is echt zo. Er is niets fijner als je een plekje hebt waar je jezelf prettig en veilig voelt. Jezelf prettig voelen in je huis bereik je door het zo in te richten dat het een persoonlijke en comfortabele sfeer uitstraalt en dat er genoeg plekjes zijn waar je helemaal tot rust kunt komen. Jezelf veilig voelen is een ander verhaal. Het komt namelijk nog steeds veelvuldig voor dat anderen jouw privacy willen schenden of zelfs jouw eigendommen willen stelen. Om dit te voorkomen zijn er een aantal punten die belangrijk zijn.

Zorg voor goede sloten

Allereerst zijn goede sloten natuurlijk belangrijk. Niet alleen op de deuren, maar ook op de ramen. Speciale veiligheidssloten met ingebouwde cilinders maken het de inbreker een stuk moeilijker. Dat merk je zelf ook als je sleutel toevallig een keer afbreekt. Je komt dan niet zomaar binnen. Hier heb je de hulp van een deskundige slotenmaker voor nodig. Heb je toevallig een slotenmaker in Amsterdam nodig dan heb je wel wat keus om snel iemand in te schakelen. Woon je afgelegen dan zal het misschien iets langer duren eer er een in de buurt is die je kan helpen of misschien is toch die slotenmaker in Amsterdam het dichts in de buurt. Maar hoe dan ook, als jij niet zomaar binnenkomt, dan kan de inbreker dat ook niet.

Vertraag de inbreker

Het is sowieso belangrijk om bij de beveiliging van je huis aan de 5-minuten regel te denken. Inbrekers hebben namelijk meestal 5 minuten nodig voor een inbraak. Over het algemeen zijn dat maar 30 seconden om binnen te komen, 4 minuten om de buit te vergaren en 30 seconden om weer te verdwijnen. Het is dus belangrijk dat je het de inbreker een stuk lastiger maakt, zodat ze veel meer tijd nodig hebben om binnen afzienbare tijd weer met een buit naar buiten te lopen. Je moet ze als het ware ontmoedigen.

Anti-inbraak veiligheidsmaatregelen

Als je huis vanaf de openbare weg goed zichtbaar is, kan de inbreker niet zomaar toeslaan. Ze moeten een eerst goed checken of niemand ze ziet. Een lamp die aanspringt en ze nog eens extra in het zonnetje zet, maakt dat een stuk lastiger. Dat zijn kostbare seconden voor een inbreker. Ook een camera is verstandig. Ten eerste geeft het een veilig gevoel en ten tweede kun je ermee vaststellen wat er gebeurt in en rond je huis. Ook dat vindt de inbreker niet prettig. Een alarmsysteem werkt natuurlijk helemaal ontmoedigend. De inbreker zit er niet op te wachten dat de aandacht op hem wordt gevestigd met een luid signaal. Daarbij zou het kunnen dat het alarmsysteem in contact staat met een meldkamer. Daar worden ze aardig nerveus van. Ook simpele dingen zoals het licht laten branden als je weg bent, de hond die aanslaat of muziek vanuit de woning maakt de inbreker onzeker over je aanwezigheid.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
6-persoons-rechthoekige-houten-tuinset Previous post Mooie houten tuinsets voor 6 personen: de voordelen, mogelijkheden & mooiste modellen!
groen-behang Next post De vele prachtige tinten van groen behang