Read Time:2 Minute, 50 Second

Geen vakantieplannen deze zomer? Dan moet je er zelf thuis maar het beste van zien te maken. Ook thuis kun je gewoon een fijne vakantietijd hebben. Een manier om dit voor elkaar te krijgen, is om je tuin zomerklaar te maken. Zo kun je jouw vakantietijd lekker in je eigen tuin doorbrengen. De beste tips voor een vakantie in eigen tuin? Je leest het hieronder!

Tuinmeubilair toevoegen

Een vakantie in tuin mogelijk maken kun je doen door tuinmeubilair aan je tuin toe te voegen als je hier nog niet over beschikt. Tuinmeubilair helpt jou er namelijk bij om het zo fijn mogelijk te hebben in je eigen tuin. Met behulp van tuinmeubelen verhoog je dus het comfort. Bij tuinmeubilair kun je aan verschillende dingen denken. Een loungeset, tuinset, tuintafel, tuinstoelen, hangstoel, ligbed of tuinbank: er zijn mogelijkheden genoeg. Een loungeset is ideaal om te relaxen en van het zonnetje te genieten en een tuinset is bijvoorbeeld perfect om buiten te kunnen dineren als het mooi weer is. Van der Garde loungesets zijn een aanrader als je op zoek bent naar een leuke loungeset voor in jouw tuin.

Een overkapping plaatsen

Mocht je er ruimte en budget voor hebben, dan kun je er ook voor kiezen om een overkapping te plaatsen. Dit kan jou namelijk zeker een vakantiegevoel in eigen tuin geven. Met het weer in Nederland weet je het nooit zeker, ook niet in de zomermaanden. Hoewel je veel zal kunnen genieten van zomerse dagen, kan het ook zo zijn dat het soms wat minder lekker weer is. Als je dan toch nog tijd wilt doorbrengen in je eigen tuin, dan is een overkapping de perfecte oplossing. Hiermee kun je namelijk overdekt in je tuin zitten, ook als het wat slechter weer is. Je kunt hier een fijne plek van maken om tijd door te brengen. 

Zwembad kopen

Als je aan vakantie denkt, denk je misschien al snel aan zwemmen. Het is mogelijk om dit te realiseren in je eigen tuin door een zwembad te kopen. Als je hier ruimte voor hebt, kan het een fijne toevoeging zijn in de zomermaanden. Zo kun jij tijdens de hete dagen even verkoeling zoeken, wat heel fijn kan zijn. Je kunt ervoor kiezen om een simpel zwembad te kopen zoals bijvoorbeeld een opblaasbaar zwembad, maar als je er ruimte en budget voor hebt kun je natuurlijk ook een wat groter en duurder zwembad kopen. 

Voor voldoende tuinverlichting zorgen

Jouw tuin zomerklaar maken om het vakantiegevoel te krijgen kun je ook doen door voor voldoende tuinverlichting te zorgen. Met tuinverlichting in de tuin zorg je er niet alleen voor dat je tuin ook in het donker goed te zien is, maar je maakt het er ook een stuk gezelliger mee. Bij tuinverlichting is het handig om te denken aan basisverlichting, zodat de tuin goed kan worden verlicht. Ook sfeerverlichting is echter iets waar je over na kunt denken, zodat je de lange zomeravonden nóg leuker kunt maken. Hoe meer tuinverlichting je hebt, hoe langer je in het donker van je tuin kunt genieten.

Een vakantie in eigen tuin is dus zeker mogelijk. Deze tips kunnen je daar alvast een beetje mee op weg helpen. Hoe leukere plek je maakt van je eigen tuin, hoe fijner het is om hier in de zomermaanden tijd door te brengen. Want ook in je eigen tuin kun je het ultieme vakantiegevoel ervaren!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
lichtkoepel Previous post Zo houd jij je woning koel in de zomermaanden 
dakraam Next post Creëer een lichte woning met kleine aanpassingen