Read Time:2 Minute, 40 Second

Ben je ook toe aan een fiets? Maar welke fiets is nou geschikt voor jouw en heeft een betaalbare prijs en voldoet aan de juiste kwaliteit? Of gaat het niet om een fiets voor jezelf maar voor een ander, wat natuurlijk een leuk idee is! Een fiets kopen hoeft helemaal niet duur te zijn. Weet je niet precies welke fiets precies bij je past, of ben je gewoon nieuwsgierig naar een bepaald model? Lees dan gerust verder. Op het gebied van fietsen lees je hier alles en zal het jou helpen bij de zoektocht naar de juiste fiets. Want wie wil er nou niet een betrouwbare fiets voor een scherpe prijs, waar je nog jaren van zult genieten.

Fietsmerken om mee te vergelijken

Om je een beetje op weg te helpen bij het vergelijken van fietsen en het maken van afwegingen, hebben we een groot assortiment fietsen voor je op een rijtje gezet. Waarbij elk merk zijn eigen manier van werken en fietsen produceren. Dit is terug te zien in de stijl, design, prijs-kwaliteit verhouding en nog veel meer. Hier is een overzicht van bepaalde merken die jouw zullen bevallen;

 • Altec
 • BSP
 • Cortina
 • Umit
 • Volare
 • Crown
 • Qwic
 • Watt
 • Victoria
 • Flyer
 • Trenergy

Een aantal populaire en veel verkochte modellen van deze merken zijn: damesfietsen, herenfietsen, transportfietsen, vouwfietsen, omafietsen of de kinderfiets.

Kinderfiets kopen

Een kinderfiets kopen voor de allerkleinste is hartstikke leuk! Samen met je zoon of dochter de deur uit gaan om hem of haar te leren fiets. Wat is er nou leuker dan dat?

Het is hierbij belangrijk dat je kind op een passende fiets zit. Kinderen moeten namelijk goed bij de grond kunnen komen met hun voeten. Instinctief remmen kinderen vaak met hun voeten af wanneer ze plotseling moeten stoppen. Ook is het evenwicht nog niet altijd even goed.

Het is een feit dat kinderen nog veel groeien. Echter is een fiets “op de groei” kopen geen goed idee. Om het voor jou zo duidelijk mogelijk te maken hebben we een tabel waarin je precies kunt zien wat de beste wielmaat voor een bepaalde lichaamslengte is. Er staan leeftijden bij, maar dit is slechts een schatting. Kinderen kunnen namelijk veel in lengte verschillen ook al zijn ze even oud. Of beter gezegd, even jong!

Leeftijd LichaamslengteInch
2 – 4 jaar94 – 104 cm12 inch 
3 – 5 jaar100 – 107 cm14 inch
4 – 6 jaar105 – 110 cm16 inch
4 – 8 jaar110 – 116 cm18 inch
6 – 8 jaar117 – 122 cm20 inch
5 – 9 jaar122 – 128 cm22 inch
8 – 12 jaar128 – 140 cm24 inch
10 – 14 jaar140 – 152 cm26 inch

Elektrische fiets kopen

Dankzij de elektrificatie is er tegenwoordig een groot aanbod elektrische fietsen. Deze zijn enorm populair en zullen dat ook zeker nog blijven. Met een elektrische fiets, ook wel e-bike genoemd, ben je in een mum van tijd op je plaats van bestemming. Met een heerlijke 25 km/u zoef je over het fietspad zonder ook maar een druppeltje zweet te verliezen. Een gevoel wat een reguliere fiets niet kan evenaren! De elektrische fietsen van Superfietsen zijn niet alleen betaalbaar, maar ook van hoge kwaliteit. Fiets je er mee naar school, werk, vrienden of ga je liever op een fietsvakantie? Met een e-bike blijf je fietsen! 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Stijlvol meubilair voor de woonkamer
bamboe schutting Next post 5x voordelen van een bamboe schutting