Read Time:3 Minute, 40 Second

Bloemenvazen lijken dan misschien niet het meest belangrijke onderdeel van de inrichting in een woning, toch kunnen ze bijdragen aan de algemene sfeer en uitstraling van de woonkamer, keuken of zelfs de slaapkamer. Natuurlijk is het, net zoals bij meubilair en vloerbekleding, belangrijk om te kiezen voor een bloemenvaas bijzonder die goed bij de woning past.

De volgende voorbeelden van verrassende bloemenvazen bewijzen dat zo’n kleine vorm van decoratie een groot effect kan hebben op de uitstraling van de ruimte, en dat ze dus een must-have zijn voor huishoudens die méér willen halen uit decoratie.

Bijzondere bloemenvazen

Bloemenvazen komen in alle soorten, maten, materialen en stijlen, en een goede keuze maken die bij de inrichting van de woning past is dan ook allesbehalve een eenvoudige keuze. Hoewel je voor sommige stijlen misschien beter kiest voor eenvoudige vazen die niet erg opvallend (bijvoorbeeld bij heel moderne, strakke interieurs), ben je in een klassiek decor dan weer beter af met een opvallende vaas in een warme kleur en een unieke look.

De volgende bijzondere bloemenvazen zijn daar enkele van, en geven meteen een beeld hoe ene simpele vaas de uitstraling van de ruimte een niveau hoger kan tillen.

1. Sierlijke decoratie in de vorm van een bijzondere bloemenvaas

Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een stijlvolle, sierlijke vaas uit antieke nikkel. Deze vaas is zo’n 61 centimeter hoog en is gegoten in zand. Het gevolg is dat je er een prachtig reliëf in terug kan vinden, dat met geen enkel ander materiaal mogelijk is. De vaas is op zich al een heus kunstwerk, maar je kan het natuurlijk nog mooier maken door er decoratieve takken of bloemen in te plaatsen.

bijzondere bloemenvaas
Bijzondere bloemenvaas à €275,-

Deze vaas past perfect in klassieke huishoudens met een modern kantje en zijn erg mooi in de hal, de woonkamer, op het kantoor of zelfs in de slaapkamer. De perfecte combinatie tussen klassiek en modern maakt deze vaas een must-have voor gelijkaardige inrichtingen!

2. Een bronzen vaas voor een oudheid-look

Wil je echter nog meer de klassieke kant opgaan, dan kies je best voor een vaas met een haast prehistorische uitstraling. Hoewel zo’n exemplaar uit metaal bestaat, heeft hij een bronzen uitzicht en past hij dus perfect in een klassieke inrichting met elementen uit de oudheid. De vaas is van gemiddeld formaat (23 centimeter tot 31 centimeter), en lijkt uit glanzend, oud brons te bestaan.

bijzondere bloemenvazen
Vaas Cheer metaal à €19,95

De perfecte vaas voor klassiek ingerichte woningen die op zoek zijn naar bijpassende decoratie. In de vaas kan je zowel gewone bloemen zetten als decoratieve takken, hoewel het sobere uiterlijk van de vaas best wordt aangevuld met fleurige kleuren. Op die manier verkrijg je een balans tussen een warme kleur aan de ene kant en fleurige tinten aan de andere kant.

3. Een bijzondere bloemenvaas met een industrieel karakter

Tenslotte zijn er natuurlijk ook huishoudens die een aparte inrichting hebben. Industriële decoratie is tegenwoordig erg in, omdat het een combinatie is tussen eenvoud én gezelligheid. Naast industriële lampen zijn er bijvoorbeeld ook industriële vazen. Een lamp die uit glas bestaat en in een half lichtdoorlatende, bruine kleur komt past perfect in industriële interieurs en is dan ook essentieel als decoratie.

bloemenvaas bijzonder
Pharmacy fles à €24,95

De vaas is slechts 22 centimeter hoog, maar wel 18 centimeter breed, en biedt dus plaats voor een grote bos bloemen. Het is in dit geval beter te kiezen voor niet al te fleurige exemplaren, omdat deze het sobere, warme karakter van de vaas tegen zullen werken. Ga dus voor decoratieve takjes of bloemen in een minder opvallende kleur, zodat je meer uit de vaas kan halen en je decoratie van een heel ander niveau is!

Mooie blauwe vaas

Deze mooie bloemenvaas van het merk zuiver heeft een h oogte van 48 cm en past goed bij een verschillende soorten woontrends. De vaas heeft een moderne look, maar kan ook prima in een vintage interieur worden geplaatst. Door de smalle uitloop van de vaas is het geen vaas voor een groot boeket maar meer voor 1 of enkele bloemen. Zelfs zonder bloemen is deze mooie bloemenvaas een goede toevoeging aan het interieur.

bijzondere vaas
Vaas Field flower à €59,95
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Meubelen van Lavis Otar
Next post Robuuste industriële hanglampen