Read Time:2 Minute, 48 Second

Behangtrends 2016. Het is onwaarschijnlijk dat de gewone man in de straat wel eens stilstaat bij één van de belangrijkste elementen in het huishouden: behang. Nochtans is dit op zijn minst onterecht te noemen. Eenieder die ooit een huis heeft gebouwd of het behangpapier een make-over gaf kan getuigen dat behang niet zomaar behang is. Een accentverschil kan een kamer al een hele andere aanblik geven. Denk er maar even na: hoe anders zou je eigen huis eruit zien met een andere stijl van behang? Reden te over dus om even stil te staan bij de nieuwste trends op het gebied van behangpapier.

Nostalgie troef

We leven in een steeds sneller draaiende wereld, of zo lijkt het toch. Het is dan ook geen toeval dat nostalgie op verschillende vlakken in ons leven hoogtij viert. Een terugkeer naar simpeler tijden zonder smartphones, computers en 24/7 bereikbaarheid klinkt vaak zo slecht nog niet. Ook in de wereld van het behangpapier zien we een throwback richting de patronen die grootmoeders huis sierden. Bloemenpatronen en donkere, aardse kleuren in opvallende prints zouden wel eens menig huis van de toekomst kunnen sieren.

Behangtrends 2016: Natuurlijk!

Wat ons naadloos bij een volgende trend brengt. Ecologisch bewustzijn is al jaren een terugkerend fenomeen en een trend die niet uit te sterven lijkt. En maar goed ook: een beetje respect voor moeder natuur is wel op zijn plaats. Het is een gegeven dat zijn impact heeft op zowat alle sectoren en behangpapier is hier alvast geen uitzondering op. Natuurlijke patronen met houtmotieven, bladeren, planten, dieren, … kunnen we in 2016 verwachten aan de muren.

natuurlijk behang

Tijdloze kleuren

Pfoeh, wat hebben we enkele kleurrijke decennia achter de rug. Van de felle natuurkleuren uit de jaren ’60 tot hippe neonlichten die recent nog totaal in de mode waren. Geen wonder dan ook dat onze ogen even aan wat rust toe zijn. Verwacht daarom zeker dat zwart-witte patronen een terugkeer door de grote poort maken: deze tijdloze klassieke combinatie is verre van versleten.
Zeg het met een beeld

Iedereen is tegenwoordig fotograaf. De dagdagelijkse smartphone heeft dan ook een camera waar professionals enkele jaren geleden enkel nog maar van konden dromen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat fotografie enorm in is momenteel. Ook bij behangpapier zijn foto’s een element dat steeds vaker ingecorporeerd wordt. Fotobehang geeft iedereen de kans hun favoriete kiekjes, in het groot, altijd in de buurt te hebben. Overigens een ideale manier om lekker wat karakter toe te voegen aan de soms kale huizen waarin we wonen.

behangtrends 2016
Behang In Mind van Wall & Decò

Momentje, ik moet de muur even afstoffen

Klinkt gek niet? Wees echter niet verrast als je deze zin de komende jaren vaker en vaker zult horen. Behang is altijd een spel geweest gedomineerd door vlakke patronen die kil aanvoelen bij de aanraking. Waarom dus niet wat reliëf en warmte toevoegen aan de mix? Met aaibare wandbekleding sla je alvast bij iedere bezoeker een uniek figuur. En niet te vergeten: het is nog eens lekker zacht ook. Of je nu fan bent van zijde, dierenhuiden of zware tapijten: het kan ook allemaal aan de muur.

Blijf dus niet bij de pakken zitten en onderwerp je huidige behang aan een diepgaand onderzoek. Kan wel een beetje vernieuwing gebruiken, of niet soms?

behangtrends van 2016

Fotocredits: www.vtwonen.nl

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post De mooiste dakbedekking
Next post Leuke moderne kandelaars