Read Time:2 Minute, 52 Second

Kijk jij ook alweer uit naar de komende zomer? Niet alleen kun je dan genieten van je tuin, maar ook van je interieur. Als het weer het niet toelaat om buiten te zitten, dan wil je binnen wel graag de zomerse sfeer behouden. Het wordt daarom weer tijd om enkele veranderingen in het interieur door te voeren voor een frisse en zomerse uitstraling. Dit hoeft niet altijd met grote verbouwingen gepaard te gaan. Enkele accent veranderingen kunnen al heel veel voor het interieur doen. Hierbij daarom 5 tips om de zomer in te gaan met een fris interieur.

1. Wit, wit en nog eens wit

Niemand zal er over twijfelen dat wit in het interieur altijd een frisse en zomerse uitstraling geeft. Dus koop een pot witte verf of saus en saus enkele muren helemaal wit. Dit kan al voldoende zijn voor een frisse start van de zomer, zonder al teveel onderdelen aan je interieur te veranderen. Heb je juist donkere meubels, dan kan een wit kussen of een witte plaid ook al veel doen. In de slaapkamer gebruik je voor een frisse indruk enkel witte hoeslakens en kussenslopen. Je zult merken dat je ondanks zwoele zomerse nachten je jezelf in bed een stuk frisser voelt.

2. Kleurige accenten

Kleuren in het interieur zorgen voor een vrolijke uitstraling. En vrolijkheid past helemaal bij de zomer! Dit houdt niet in dat je je hele interieur in vrolijke kleuren moet brengen. Dit zou het namelijk wel een erg bonte bedoeling maken. Vooral als je van neutrale kleuren houdt, dan kun je enige schroom hebben om met kleur te werken. Maar juist in dergelijke interieurs kun je heel mooi met kleur werken door accentkleuren aan te brengen. Denk daarbij aan gekleurde kussens op de bank, een mooi vloerkleed met frisse kleuren of een gekleurd tafelkleed. Om het rustig te houden, werk met één bepaalde accentkleur.

3. Verschuif die meubels maar eens

Mensen raken veelal vastgeroest in de indeling van hun woonkamer. Soms kan het verschuiven en verplaatsen van een aantal prominente meubelstukken al een hoop verschil brengen, met als resultaat: een ogenschijnlijk nieuw interieur! Over schuiven gesproken … Heb je een gladde vloer, zoals een houten vloer, pvc vloer of gietvloer? Het grootste probleem op deze vloeren is het schuiven van stoelen. Hierdoor kan de vloer beschadigd raken. Bekijk daarom eens het assortiment van Vloerglijders.nl. Hier kun je meubelwielen met zacht loopvlak kopen om onder je stoelen te monteren. Met deze meubelwielen zullen al je stoelen gemakkelijk geschoven kunnen worden zonder dat je kostbare vloer beschadigd.

4. Planten

Planten mogen niet ontbreken in een fris en zomers interieur. Planten werken ook rustgevend en planten in het interieur zijn gezond en bevorderen het leefklimaat. Met planten in je interieur wordt het direct zomers. Zet dus op diverse plekken mooie groene planten neer die gemakkelijk te onderhouden zijn. Voor het ultieme zomergevoel kun je ook een mooie grote palmboom als eyecatcher in je interieur zetten. Hier heb je ook ‘s winters veel plezier van en je houdt hiermee het zomergevoel vast.

5. Natuurlijke materialen

De zomer en de natuur zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De zomer is namelijk het seizoen dat je het meeste met de natuur in aanraking komt. Gebruik in je interieur daarom zoveel mogelijk accessoires van natuurlijk materialen. Bamboe is bijvoorbeeld een uitstekend en duurzaam product om veelvuldig in het interieur te gebruiken. Natuurlijke materialen in combinatie met metaal geven je interieur tevens een vintage look.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Mooie houten uitschuifbare eettafels Previous post Mooie houten uitschuifbare eettafels; praktisch en elegant
mooie-tuinset-voor-acht-personen Next post Een mooie tuinset voor 8 personen kopen, wat zijn de mogelijkheden?