Read Time:2 Minute, 52 Second

Veel ontwerpen en technologieën die de afgelopen jaren zijn verbeterd maken kozijnen en ramen energiezuiniger en verbeteren de duurzaamheid, esthetiek en functionaliteit. Houd bij het kiezen van nieuwe kozijnen rekening met het materiaal, de beglazing en het type raam. Al deze factoren zullen de eigenschappen van het raam beïnvloeden. Aangezien er tegenwoordig best wat opties zijn wat betreft de kozijnen en ramen, leek het ons verstandig om eens elke optie onder de loep te nemen, zodat jij weet of je voor jouw situatie beter voor kunststof kozijnen kunt gaan, of juist voor kozijnen van een ander materiaal.

Kunststof raamkozijnen

Raamkozijnen van kunststof zijn gemaakt van polyvinylchloride (PVC) met ultraviolet licht (UV) stabilisatoren om te voorkomen dat zonlicht het materiaal afbreekt. Daarom hoeft dit soort kozijnen niet geverfd te worden, zelfs niet de zwarte kunststof kozijnen, en zijn ze goed vochtbestendig. De holle holtes van frames kunnen worden gevuld met isolatie, waardoor ze thermisch superieur zijn aan standaard kozijnen en een goede keuze voor een duurzame toekomst. Daarnaast hebben kunststof kozijnen tegenwoordig een veel mooiere uitstraling dan enkele jaren geleden!

Glasvezel kozijnen

Raamkozijnen van glasvezel zijn vormstabiel en hebben ook luchtholtes die kunnen worden gevuld met een isolatiemateriaal, waardoor ze superieure thermische prestaties hebben in vergelijking met hout of niet-geïsoleerde materialen.

Aluminium of metalen kozijnen voor je raam

Hoewel zeer sterk, licht en nagenoeg onderhoudsvrij, geleiden metalen of aluminium kozijnen de warmte, of kou, zeer snel, waardoor metaal een zeer slecht isolatiemateriaal is. Om de warmtestroom te verminderen, moeten metalen frames een thermische onderbreking hebben. Dit wordt gedaan in de vorm van een isolerende plastic strip die tussen de binnen- en buitenkant van het frame en de wand wordt geplaatst.

Raamkozijnen van composiet

Composiet Kozijnen bestaan ​​net zoals composiet vlonderplanken uit een samengesteld materiaal, bestaande uit hout, zoals spaanplaat en gelamineerd hout, en gemengd met polymeren kunststoffen. Deze composieten zijn zeer stabiel, ze hebben dezelfde of betere structurele en thermische eigenschappen als conventioneel hout, en ze zijn beter bestand tegen vocht en verrotting. Daarnaast heeft dit materiaal een erg natuurlijke uitstraling, waardoor de kozijnen van hout lijken te zijn.

Houten kozijnen voor je ramen

Houten kozijnen zijn natuurlijk de meest bekende en worden al het langst gebruikt. Deze kozijnen isoleren relatief goed, maar ze hebben regelmatig onderhoud nodig, hoewel een aluminium- of vinyl bekleding de onderhoudsvereisten vermindert. Met metaal beklede houten kozijnen hebben vaak een iets lagere thermische prestatie.

Het verbeteren van de thermische weerstand van het frame kan bijdragen aan de algehele energie-efficiëntie van een raam, met name het warmteverlies percentage. Er zijn voor- en nadelen aan alle soorten materialen, maar vinyl, hout, glasvezel en sommige composiet frame materialen bieden een grotere thermische weerstand dan metaal.

Bij de meeste ramen is de belangrijkste beslissing met betrekking tot energie-efficiëntie de keuze van de beglazing. Op basis van verschillende factoren zoals plaatsing, klimaat, gebouwontwerp, enz., wil je misschien zelfs verschillende soorten beglazing kiezen voor verschillende ramen in het huis.

Terwijl enkele beglazing gebruikelijk is in oudere gebouwen, gebruiken vrijwel alle nieuwe efficiënte gebouwen dubbele of driedubbele beglazingen. Isolerende ramen zijn verkrijgbaar in een breed scala en de verschillen zitten hem in het geselecteerde type glas, de coatings op het glas, het gas dat wordt gebruikt om de ruimte tussen de ruiten te vullen en de afstandhouders die de beglazing houden gescheiden. Zoals je ziet zijn hier dus ook verschillen in, houdt hier bij het kiezen van de juiste kozijnen rekening mee!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Houten jaloezieen opmeten Previous post 5 redenen om te kiezen voor houten jaloezieën als raambekleding
woning verduurzamen Next post Hoe kun je je woning verduurzamen?