Read Time:2 Minute, 11 Second

Hoewel gordijnen verreweg de meest gebruikelijke manier zijn voor raambekleding, komt er een moment dat je aan iets anders toe bent. Ben je op zoek naar een nieuw interieur voor jouw huis en beginnen de gordijnen te vervelen, dan is het misschien tijd om na te denken over een alternatief. In In dit artikel kijken we waarom jaloezieën de ideale optie zijn ter vervanging van je oude gordijnen, en waarom je hoogstwaarschijnlijk nooit meer iets anders wilt! 

Goedkoper in aanschaf 

Hoewel jaloezieën een complexer mechanisme hebben, zijn veel uitvoeringen van dit soort raambekleding een stuk goedkoper dan gordijnen. Een reden hiervoor is omdat jaloezieën alleen de exacte afmetingen van het raam bedekken en de installatie ervan niet zo ingewikkeld is als die van gordijnen. Gordijnen gebruiken daarentegen veel meer materiaal en zijn bovendien vaak gevoerd. Daarnaast moeten ze in veel gevallen op maat worden gemaakt en van het raam worden genaaid. Dit maakt gordijnen veel moeilijker te installeren. En als je een luxueuzere stof gebruikt, zal de prijs alleen maar stijgen! 

Een modern ontwerp voor je interieur 

Een jaloezie is uitermate geschikt voor moderne woningen. Terwijl gordijnen of draperieën met hun lange stukken stof de minimalistische look van moderne interieurs kunnen verstoren, beschikken jaloezieën over neutrale kleuren, eenvoudige lijnen en onopvallende ontwerpen. Wil jij het interieur van je huis stroomlijnen, dan zijn jaloezieën een uitstekende manier om wat meer overzichtelijkheid in huis te creëren. 

Maakt de schoonmaak gemakkelijker 

Als je gordijnen in huis hebt, dan weet je vast en zeker dat gordijnen een bron zijn van stof, vocht, haren en soms zelfs schimmel! Hierdoor zullen ze niet alleen jouw huis voortdurend vervuilen, ze kunnen zelfs de symptomen van het allergieseizoen verergeren. Regelmatige reiniging van gordijnen is nogal onhandig en duur, maar met jaloezieën heb je hier echter geen last van: met slechts één veeg ben je weer voorzien van een schone raambedekking! 

Gaan langer mee 

In vergelijking met gordijnen, gaan jaloezieën doorgaans een stuk langer mee. Hoewel dit afhankelijk is van het weer, het gebruikte materiaal en de manier waarop ze worden gebruikt, verouderen ze in de meeste gevallen simpelweg beter. Gordijnen kunnen namelijk gemakkelijker vervagen, rafelen en kreuken. Jaloezieën verslijten echter niet zo snel, helemaal niet als je kiest voor hoogwaardige materialen zoals hout. 

Betere lichtregeling 

Tenslotte kan je met jaloezieën het binnenkomend licht geheel naar eigen wens aanpassen. Terwijl gordijnen alleen opengetrokken of dichtgetrokken kunnen worden, geven jaloezieën de mogelijkheid om de lichtinval beter te bepalen. Zo kun je ervoor zorgen dat er voldoende zonlicht naar binnenkomt, zonder dat het te warm wordt in huis!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
trampoline Previous post Een trampoline ingraven, hoe doe je dat?
keukens gaan lang mee Next post Keukens gaan jaren mee, maak dus de goede keuze