Read Time:2 Minute, 5 Second

Ze zijn tegenwoordig niet meer weg te denken in menig achtertuin. Bijna elk gezin heeft wel een trampoline. Je kunt ervoor kiezen om een standaard trampoline neer te zetten, maar een inground trampoline heeft veel extra voordelen. Hierdoor is dit op dit moment de meest gekozen trampoline. Een inground trampoline moet wel ingegraven worden natuurlijk. Hoe je dat aanpakt lees je in dit artikel. Mocht je dit toch te veel werk vinden, dan biedt Etantrampolines.com ook een hele handige ingraafservice.

Stap 1: Kies een plek

Het klinkt heel simpel, maar voordat je kunt beginnen moet je natuurlijk weten waar je de trampoline wil gaan plaatsen. Voor de veiligheid is het van belang dat er in een straal van 2 meter rondom de trampoline niets staat waar kinderen tegenaan kunnen vallen. Verder moet je er rekening mee houden dat je diep genoeg kunt graven: in het midden moet het gat onder de trampoline ongeveer 70 centimeter diep kunnen worden. 

Stap 2: Zorg voor een goede voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Je kunt er dan ook voor zorgen dat je al zoveel mogelijk voorwerk hebt gedaan en dat je over alle benodigde hulpmiddelen beschikt. Ga je het gat zelf uitgraven, zorg dan voor goed gereedschap. Of huur een minigraver. Bedenkt ook wat je gaat doen met het zand dat uit het gat komt. Bij een grote trampoline kan dit namelijk een behoorlijke hoeveelheid zijn. Tip: als je je tuin nog gaat aanleggen kun je het gebruiken voor een verhoogde border. En anders zijn er vaak mensen blij mee wanneer je het gratis aanbiedt op een site als marktplaats. Misschien moet het zand worden afgevoerd. Zorg er dan voor dat er een aanhangwagen klaar staat.

Stap 3: Uitgraven

Je dient bij het uitgraven met een paar zaken rekening te houden. Zo begin je altijd te graven vanuit het middelpunt. Het gat maak je komvormig. De buitenrand van het gat wordt uiteraard net zo groot als je trampoline. In het middelpunt moet de kuil minimaal 70 centimeter diep zijn, zodat er voldoende ruimte is om in te veren wanneer er op de trampoline gesprongen wordt. Tevens is het nodig dat de trampoline ongeveer 20 centimeter boven de grond uitsteekt. Hierdoor kan de lucht die zich onder de trampoline verplaatst tijdens het springen gemakkelijk weg namelijk. Is het gat uitgegraven? Plaats de trampoline erin en test deze altijd voordat je de trampoline vast zet. Zo kun je gemakkelijker nog wat aanpassingen doen mocht dat nodig zijn. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
gereedschapskist Previous post Deze basis gereedschappen komen altijd van pas
Next post 5 redenen om jaloezieën in plaats van gordijnen te kiezen