Read Time:2 Minute, 34 Second

Het maken van een keuze voor de juiste verlichting voor in huis is vaak geen eenvoudige opgave. Dit komt niet alleen omdat je met verlichting in meerdere doelstellingen wilt voorzien (functionaliteit én sfeer) maar ook door de grote hoeveelheid keuzemogelijkheden die je hebt als je verlichting gaat uitzoeken. Om je het makkelijker te maken om de juiste verlichting voor in huis te kiezen, is het geen gekke keuze om deze 5 praktische tips door te nemen. We helpen je hiermee een flink eind op weg bij het maken van een overwogen keuze.

Tip 1: Maak een lichtplan

De beste manier om voor jezelf een beeld te vormen hoe je een woonruimte op zowel een praktische- als decoratieve manier wilt verlichten, is door het maken van een lichtplan. Hierin kun je onderscheid maken tussen basisverlichting (waarmee je een groot deel van de ruimte goed verlicht), functionele verlichting (waarmee je een specifiek element zoals een kastje goed verlicht) en sfeerverlichting. Door dit voor jezelf te visualiseren, voorkom je dat je lukraak verlichting koopt waar je achteraf misschien spijt van krijgt. Je maakt dus voor jezelf een soort “boodschappenlijstje”.

Tip 2: Kies lampen die passen bij een ruimte

Het is belangrijk om de keuze voor je verlichting af te stemmen op je behoeften. Dit is belangrijk omdat iedere ruimte op een andere manier wordt gebruikt. Als je dit voor jezelf op een rijtje zet, zul je merken dat je voor een specifieke ruimte hele andere verlichting nodig hebt dan een andere ruimte. 

Tip 3: Maak van tevoren een keuze voor de juiste lichtbron

Een andere belangrijke keuze die je moet (en tegenwoordig kunt) maken, heeft betrekking op de verschillende lamptypes. Als je een kijkje neemt op een website als directlampen.nl, weet je direct wat we bedoelen. Op deze website vind je een grote diversiteit aan keuzemogelijkheden in Ledlampen, spaarlampen, halogeenlampen, TL-lampen en gloeilampen. Voor functionele verlichting kies je wellicht sneller voor LED of TL maar voor het creëren van sfeer zijn spaarlampen of halogeen verlichting wellicht een mooiere optie. Een goede reden om hierover na te denken.  

Tip 4: Denk out of the box

Een veelgemaakte fout is dat we een lamp willen plaatsen op een plek en op een manier waarop ze bedoeld zijn. Dit betekent dus dat een hanglamp vrijwel automatisch boven de eettafel terecht komt en een staande lamp op het nachtkastje. Als je jouw woning een eigentijds karakter wilt geven, is het leuk om out of the box te denken. Durf jij twee kleine hanglampen boven je nachtkastjes op te hangen?

Tip 5: Laat je lekker inspireren

Veel mensen gaan echt shoppen om geschikte verlichting te kopen. Het leuke is dat je jezelf hierin op een heerlijke manier kunt inspireren. Klik hier om je te laten inspireren door het zeer ruime aanbod van Directlampen, een van de grotere aanbieders op dit gebied. Op deze website kun je de mooiste ideeën op doen als je op zoek bent naar buiten- en binnenverlichting. Je zult merken dat je iedere woonruimte op de meest stijlvolle manier kunt verlichten. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
overwaarde huis uitbetalen Previous post Wat kun je doen als je de overwaarde van je woning wilt cashen maar er wel wilt blijven wonen?
dakkapel zonder vergunning Next post Een dakkapel zonder vergunning?