Read Time:2 Minute, 40 Second

Planten in huis fleuren de boel een beetje op. Groene varianten hebben daarnaast ook een goede invloed op je gezondheid. Waarom is het dan toch zo lastig om deze groene sfeermakers voor langere tijd in je kamer te laten staan? Gaan ze bij jou ook altijd snel dood of hangen de blaadjes al na een paar weken slap? Het is gewoon een feit dat veel planten best wat tijd en aandacht vragen. Heb jij geen groene vingers? Geen tijd om elke dag even bij de plantjes te kijken? Neem dan makkelijke kamerplanten. Die zijn er ook. Probeer een of meer van onderstaande planten maar eens uit. De kans is groot dat ze het zelfs bij jou een hele tijd uithouden!

De aloë vera

Je moet er van houden, want het is een vrij bijzondere plant. Maar de aloë vera hoort absoluut bij de kamerplanten zonder onderhoud. Het maakt ook niet uit waar je hem neerzet. Ook dat is prettig, want juist donkere hoekjes in je kamer zijn vaak lastig voor planten. Zet deze plant er gerust neer. Ook de volle zon is geen enkel probleem. De plant groeit snel en een keer per week water geven is meer dan genoeg. Omdat deze plant ontzettend robuust en sterk is, hoef je ook geen extra voeding te geven. Dat is namelijk ook zoiets dat je zo snel vergeet. Hij blijft tenslotte het hele jaar groen en groeit ook zonder al te veel aandacht lustig door.

 

planten die weinig verzorging nodig hebben

De graslelie

De graslelie is een van de makkelijke kamerplanten. Op zich vindt hij twee keer per week water wel prettig, maar vergeet je hem een tijdje, dan is er niks aan de hand. Zet hem neer waar je wilt, want zowel in de schaduw als in de zon heeft deze lelie het naar zijn zin. In de zomer kun je hem zelfs buiten zetten. Is het in de winter af en toe koud bij jou in huis? Geen probleem voor deze makkelijke kamerplant. Ondertussen zuivert hij de lucht ook nog voor je.

Aglaonema

De Aglaonema vindt het wel snel best. Ook al vergeet je het gietertje met water af en toe, hij zal niet snel het loodje leggen. Ben jij meer zo iemand die af en toe veel te veel water geeft, ook dan is er niets aan de hand. Een donker plekje is prima voor deze kamerplant. Zorg er wel voor dat er daglicht bij de plant komt, want alleen kunstmatig licht is niet voldoende.

De Calathea

De Calathea heeft prachtig blad en voelt zich ook bij je thuis als je geen groene vingers hebt. Prettig is dat ook deze kamerplant niet alleen voor sfeer zorgt, maar tegelijkertijd de lucht in je woning zuivert. De plant is sterk, maar heeft liever niet al te veel zonlicht. Twee keer per week een klein beetje water is genoeg.

De krulvaren

Mooi die weelderige bos felgroen gekleurde bladeren. En echt, de kans is groot dat deze plant het ook bij jou volhoudt. Voeding hoef je de krulvaren niet te geven, maar af en toe wat water is wel nodig. Kamerplanten zonder onderhoud zijn niet alleen makkelijk, maar zeker ook mooi. Zo fleur ook jij de kamer op met deze groene vrienden.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
vierkante tuin Previous post Vijf leuke ideeën voor het inrichten van een vierkante tuin
ganzendons dekbed Next post De voordelen van een ganzendons dekbed