Read Time:2 Minute, 12 Second

In de huidige huizenmarkt valt het niet mee om een nieuwe geschikte woning te vinden die betaalbaar is. Veel mensen zijn dan ook genoodzaakt om hun huidige woning aan te houden. En daar is natuurlijk niets mis mee. Een van de redenen om te verhuizen is het hebben van meer woonruimte. 

Dit kun je natuurlijk ook bewerkstelligen door je huidige huis te verbouwen. Een uitbouw of het plaatsen van een dakkapel is dan een goede optie.

In dit stuk zoomen we in op de dakkapel. Want een dakkapel kan voor een relatief gunstige investering geplaatst worden en biedt meer voordelen dan je in eerste instantie misschien zult denken. 

Reden 1: meer ruimte

Misschien een beetje obvious maar daarom zeker niet minder waar. Met een dakkapel zorg je voor veel extra ruimte. Waar je voorheen een schuin dak had, zorg je met een dakkapel voor uitbreiding van dit dak en dus extra ruimte. 

Reden 2: meer licht

Een ander groot voordeel van een dakkapel is dat deze zorgt voor veel meer licht.Op slaapkamers en zolders kan het door kleine ramen best al snel donker zijn. Met een dakkapel zorg je voor veel meer licht. Dit vergroot niet alleen optisch de ruimte maar door de extra ramen ook nog eens meer licht.

Reden 3: waardeverhoging van het huis

Een investering in een dakkapel is ook een investering in je huis en je woningwaarde. Afhankelijk van het type dakkapel stijgt de waarde van je huis als je een nieuwe of extra dakkapel plaatst. Hiermee verdien je dus al een groot gedeelte van je dakkapel terug. Ideaal!

Reden 4: duurzaam

Een dakkapel zorgt voor meer lichtinval en bovendien ook potentieel meer warmte. Door het dakkapel goed te isoleren en te kiezen voor duurzame materialen zoals aluminium zorg je voor meer ruimte, meer licht en een stijging van je woningwaarde en ben je bovendien ook nog eens duurzaam bezig. 

Doe goed onderzoek

Het is belangrijk om je goed te verdiepen in de verschillende type dakkapellen die er zijn. De vorm, het type, de materialen etc., het zijn allemaal dingen waar je op moet letten. Je doet er goed aan om eens bij een dakkapellen specialist als Scheer Dakkapellen te informeren. Zo’n specialist kan je ook van advies voorzien of bijvoorbeeld een vergunning nodig is ja of nee.

Als laatste advies willen we je meegeven dat je niet bij één specialist moet inwinnen. Het is altijd goed om een second opinion te hebben. De prijzen kunnen bovendien erg verschillen bij de leveranciers. Gelukkig kun je bij de meeste specialisten een vrijblijvende offerte opvragen waardoor je rustig kunt vergelijken.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
infrarood panelen Previous post Hierom kiezen steeds meer mensen voor infrarood panelen
verschillen boxspring normaal bed Next post Een boxspring of normaal bed; dit zijn de verschillen!