Read Time:1 Minute, 48 Second

Het kan zijn dat je de term ‘boxspring’ al een paar keer op het internet tegengekomen bent of dat je misschien zelfs wel overweegt om er één aan te schaffen. Toch is voor erg veel mensen het verschil tussen een boxspring en een normaal bed niet helemaal duidelijk. Wanneer heb je nou een boxspring in je slaapkamer staan en wanneer een regulier bed? In deze blog gaan we je alles vertellen over de verschillen tussen de twee en kun jij dus aan het eind van deze blog besluiten of je een boxspring aanschaft of toch liever voor een normaal bed gaat!

Waaruit bestaat een boxspring?

Allereerst is het verstandig om te kijken wanneer we een boxspring nou eigenlijk een boxspring (mogen) noemen. Een boxspring is in wezen een houten doos met metalen veren. Deze ‘houten doos’ staat op een paar poten en is om die reden verhoogd. Als we vooral wat breder kijken naar een boxspring heeft deze een betrekkelijk luxueuze uitstraling. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een boxspring te laten bekleden met textiel of leder: iets wat bij een normaal bed lastiger is. Hiernaast zijn de mogelijkheden tot verschillende kleuren eindeloos voor een boxspring. 

En een normaal bed…?

Ook kijken we even naar de kenmerken en voordelen van een regulier bed. We spreken van een normaal bed als we een bedkader met poten hebben. Deze is voorzien van een lattenbodem waar het matras op rust. Voordelen van een regulier bed is dat ze relatief goedkoper zijn dan de boxspring die we eerder zagen. Om deze reden zien een normaal bed er wel meteen iets goedkoper uit.

Wat zijn dan de verschillen?

Naast de verschillen in prijs zien we nog een paar verschillen tussen boxsprings en normale bedden. Een boxspring is namelijk een stuk hoger. Als je wat moeite hebt om in je bed te gaan liggen, is dit dus misschien wel dé oplossing. Hiernaast is een boxsprings een stuk hygiënischer dan een regulier bed. Een boxspring heeft namelijk een bedbodem die volledig gesloten is. Daarom hoef je de binnenzijde van dit bed praktisch niet te reinigen. Dit geldt wel voor een normaal bed. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
redenen om voor een dakkapel te kiezen Previous post 4 redenen om te kiezen voor een dakkapel
keramisch keukenblad Next post Alles over keramische keukenbladen