Read Time:3 Minute, 11 Second

De herfst wordt in interieur land gezien als de aftrap van het nieuwe woonseizoen. Daarom kijken we in deze blog vooruit naar de trends voor het nieuwe jaar. Daarbij hoeft niet per se meteen heel je interieur omgegooid te worden. Deze trends kunnen je ook simpelweg inspiratie geven en je zo helpen jouw eigen woonstijl te creëren. Een mooi voorbeeld van een woontrend zijn statement lijsten. Denk dan bijvoorbeeld aan een gave barok lijst, moderne zwarte lijst of juist een opvallende gouden lijst.

Kies een statement piece

Een belangrijke trend die we zien in het najaar is het geven van een plek in je interieur aan een zogenaamd ‘statement piece.’ Mensen denken vaak dat zo’n ‘piece’ groot moet zijn, maar niets is minder waar. Het kan ook een spraakmakend beeldje zijn, of wat dacht je van je favoriete foto van afgelopen zomervakantie in een barok lijst van Verno – Framed with love is niet voor niets hun slogan.

Heb je er al eens aan gedacht om een hertenkop aan de muur op te hangen? Of misschien wil je toch een grotere statement piece, dan kun je eens kijken naar een mooie designstoel. Wanneer je een statement piece gebruikt is het echter van belang dat je de ruimte er omheen niet te druk maakt. Anders gaat je statement piece verloren in de ruimte.

Duurzaamheid

Duurzaamheid blijft ook in 2021 een belangrijke rol spelen. Steeds meer mensen kiezen voor gerecycled materiaal of een meubel dat tijdloos is en daardoor langer meegaat. Ook allerlei woonmerken spelen in op deze trend. Uiteindelijk is dit een trend die niet alleen het milieu, maar dus ook je portemonnee ten goede kan komen.

In 2021 gaan we heel wat accessoires, en zelfs muren, zien in marineblauw. Deze blauwe kleur is wat aan de donkere kant, maar kan heel wat warmte uitstralen wanneer deze kleur gecombineerd wordt met bijvoorbeeld mosterdgeel of lichtbruin. Denk bijvoorbeeld maar eens aan een mooie marine blauwe muur met een mosterdkleurige poef, of een marine blauwe muur met een grote antieke wereldkaart. Het is af te raden om marineblauw in 2021 te combineren met hard wit, ga dan liever voor een wat warmere tint wit. Dit zal namelijk voor een te groot contrast zorgen, wat de gezelligheid dan weer grotendeels wegneemt.

Terracotta

Een andere kleur die we in 2021 populair zien worden is terracotta. In 2020 hebben we niet veel kunnen reizen – dus reizen we in 2021 naar warmere oorden in onze woonkamer… en dus is terracotta helemaal in. We hebben het hier zowel over de warmrode kleur als over de Marokkaanse terracotta tegeltjes die het erg goed doen in de badkamer en in de keuken. Combineer terracotta met gebroken wit, of met blauwgrijze tonen om een mooi geheel te creëren. Indien je voor een lichter terracotta wil gaan kan je deze altijd combineren met een mooi marineblauw zoals hierboven is beschreven.

Haal de wereld in huis

Door meubels en accessoires vanuit Afrika tot Noorwegen te combineren, creëer je een heel bijzonder gevoel in je interieur. Hier horen intense kleuren bij, gecombineerd met aardetinten voor een mooi en zacht geheel. De basis is dan donker, met diepe tinten als chocoladebruin, kastanjerood en, weer, marineblauw die zorgen voor een geborgen gevoel. Ook worden verschillende materialen met elkaar gecombineerd, zoals bijvoorbeeld onbewerkt hout met glimmend satijn, naast chic messing en ruig beton.

Japandi: Japan en Scandinavië

De Japandi-woonstijl is een beetje van Japan en een beetje van Scandinavië. Twee landen die geografisch mijlenver van elkaar af liggen, maar toch verrassend veel met elkaar gemeen hebben. In de praktijk komt dit neer op een sobere woonstijl met mooie contrasten. Denk bijvoorbeeld aan organische vormen, neutrale kleuren en teddy zachte stoffen. Ook tegels passen perfect in de Japandi-stijl. De gladde oppervlakken hebben iets cleans, wat zorgt voor een opgeruimd gevoel. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
retro interieur Previous post Zo kun je je woonkamer helemaal retro inrichten
Next post 3 tips voor het onderhoud aan kunststof kozijnen