Read Time:2 Minute, 53 Second

Keukens worden vaak beschreven als het hart van het huis, maar het toevoegen van gezelligheid aan ruimtes die vooral functioneel en nuttig zijn, is niet altijd even gemakkelijk. Dus, om je te helpen het meeste uit je eigen keuken te halen, hebben we hieronder een paar handige tips verzameld. Ik heb het niet over complete make-overs of grote verbouwingen, maar over eenvoudige veranderingen die je helpen een uitnodigende ruimte te creëren waar je in wilt verblijven, of je nu een enorme, ultramoderne keuken hebt of een compacte. Daarnaast geven we je de juiste tips, zoals de Kare Design Stoelen die in elke keuken iets toevoegen. Lees snel verder voor tips voor het creëren van een gezellige keuken.

Een goed gekozen vloerkleed helpt de harde oppervlakken, die vaak de keuken domineren, zachter te maken. Zorg er wel voor dat het wasbaar is, zodat je eventueel voedsel spatten en gemorst voedsel kunt opvangen. Een lange loper in het midden van een smalle keuken breekt de ruimte door textuur aan het minimalistische schema toe te voegen.

Zorg voor de juiste verlichting

Keukens moeten heldere omgevingsverlichting hebben, evenals taakverlichting boven het fornuis en gootsteen. Maar zachtere sfeerverlichting is ook belangrijk, vooral als je wilt dat mensen kunnen ontspannen en kletsen met een glas wijn of een kopje thee. Denk bijvoorbeeld aan zorgvuldig geplaatste spots aan het plafond, samen met enkele hanglampen die laag over een werkblad hangen. Op die manier kun je de sfeer in een oogwenk veranderen. Het is ook leuk hoe de hanglampen een focuspunt kunnen creëren langs wat anders een blanke strook muur zou zijn. Om in een zithoek de juiste sfeer te creëren kun je bijvoorbeeld kijken bij Kare Design TV meubels en daar de rest van het meubilair omheen kiezen, in een keuken is dat toch anders.

Het maken van grote veranderingen in de bedrading of het installeren van nieuwe verlichting is nu misschien niet mogelijk, maar je kunt altijd een stekkerlamp nemen als tijdelijke oplossing. Je kunt ook stick-on, battery-powered LED-lampjes kopen die direct aan de onderkant van wandgemonteerde kasten of planken worden bevestigd in je keuken.

Kies kleine apparaten die aangenaam zijn om naar te kijken

Kleine apparaten zoals toasters en waterkokers worden vaak over het hoofd gezien, iets dat we kiezen op basis van functionaliteit, met weinig oog voor esthetiek. Maar het is mogelijk om designs te vinden die net zo mooi zijn als praktisch, en die de look en feel van jouw keuken daadwerkelijk verbeteren in plaats van af te leiden.

Voeg planten toe

Zoveel mensen hebben planten verspreid over andere kamers in hun huis, maar vergeten de keuken. Toch is dat een van de beste plekken daarvoor, het is bewezen dat ze een kalmerende werking hebben, helpen de lucht te zuiveren en zelfs de creativiteit kunnen stimuleren (ideaal als je een nieuw culinair meesterwerk probeert!). Bovendien ziet een beetje bladgroen er fantastisch uit tegen strak omlijnde planken en kasten.

Als je planten voor de keuken kiest, doe dan goed onderzoek en selecteer variëteiten die bestand zijn tegen de hitte en vochtigheid. Bloemen en planten zijn een goede manier om een ​​stukje natuur in je keuken te brengen en de zo belangrijke verbinding met het buitenleven te behouden! Daarnaast kun je de planten en bloemen aanpassen gedurende het seizoen, bijvoorbeeld door takjes dennen toe te voegen in de winter, bloesem in de lente, grassen in de zomer en gouden bladeren in de herfst!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
luxueus interieur Previous post Zo creëer je een luxueus interieur
10 badkamerdesign trends voor 2024 Next post De 10 badkamerdesign trends voor 2024: een samensmelting van functionaliteit en elegantie