Read Time:2 Minute, 18 Second

Woont u in uw droomhuis? Dan wilt u daar natuurlijk nooit meer weg. Ook niet wanneer u ouder wordt en het luxe ligbad helemaal niet meer zo luxe is maar een ongemak. Of als de trap op lopen u zo veel energie kost dat u dat liever niet meer doet. Om ook in de toekomst van uw huis te blijven genieten, zult waarschijnlijk u uw woning aan moeten passen aan uw nieuwe woonwensen. Dat heet het ‘levensloopbestendig maken’ van uw woning. Met kleine en grote aanpassingen maakt u langer thuis wonen mogelijk.

Kijk vooruit

Kijk eens vooruit, woont u over bijvoorbeeld 20 jaar nog steeds in dit huis? Bedenk dan wat tegen die tijd letterlijk en figuurlijk struikelblokken zijn. Er zijn struikelblokken die u nu al weg kunt nemen voor extra comfort en voor meer veiligheid voor later. Vaak zijn de oplossingen waar u de tijd voor neemt, mooier dan oplossingen die snel ingezet moeten worden. Als u nog drempels in huis heeft, kunt u deze beter weghalen. Dan hoeft u later geen opvallende drempelhulpen over de drempels te leggen. En gaat u de badkamer vervangen? Sta dan bewust stil bij de keuzes die u maakt. Met een blik op de toekomst is de inloopdouche misschien een betere keuze dan het ligbad. Een extra voordeel is dat niemand ziet dat een inloopdouche een levensloopbestendige keuze is, want zo’n douche is juist helemaal in.

Onopvallende trapliften

Er zijn dus heel wat mogelijkheden waarmee u uw huis levensloopbestendig maakt én de uitstraling van uw huis intact laat. Dat geldt ook voor de trapliften van tegenwoordig. Vroeger zat de motor van de stoel in een grote, vierkante kast ingebouwd. En ook de zitting van de stoel zelf was vierkant en duidelijk aanwezig. Een traplift is nu veel subtieler vormgegeven dan 50 jaar terug. Afhankelijk van het merk traplift, hebben zij een slanke en smalle rail en een subtiele stoel. De motor is subtiel ingebouwd in een kleine kast die bijna wegvalt onder de stoel. Bij sommige leveranciers kunt u de kleur van de rail of zitting kiezen. Door de rail in dezelfde kleur als uw trap te laten spuiten, valt deze optisch gezien weg.

De meeste mensen denken pas na over een traplift als het niet anders kan, het is het laatste redmiddel. Maar het is juist verstandig om hier op tijd over na te denken. Door een traplift uit voorzorg aan te schaffen, kunt u vervelende valpartijen voorkomen. Maar wat kost een traplift? De kosten van een traplift zijn afhankelijk van onder andere de vorm en lengte van uw trap en hoe snel u de traplift geleverd wilt hebben. Maar u kunt de prijs ook zelf beïnvloeden door te kiezen voor een tweedehands model of voor een basisuitvoering.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
de-lente-in-huis Previous post Haal de lente in huis met deze interieur-items
Next post Waar je aan moet denken bij de aanschaf van een loungeset