Read Time:3 Minute, 3 Second

Welke woontrends mag je nog verwachten in 2019?

2019 is al een heel eind gevorderd, maar de trends van begin dit jaar zetten zich gewoon door. Er zijn een aantal zaken die we al zagen in 2018, maar die nu nog versterkt worden. Andere elementen zijn toch wel echt nieuw dit jaar. Doe jij mee voor 2019 en bereid je je al voor op 2020? Wij zochten enkele trends die je zeker in acht moet nemen als je mee wilt zijn met je tijd. Laat je inspireren, maak er je eigen stijl van en geniet van je nieuwe interieur.

Ton-sur-ton

De trend die we écht wel zien dit jaar is de ’ton-sur-ton’ of: dezelfde tinten op een subtiele manier bij elkaar gebracht. Verschillende soorten roze, blauw of groen bijvoorbeeld worden met elkaar gecombineerd. Zo wordt er gespeeld met lichtinval, er worden accenten aangebracht en er worden contrasten gecreëerd ook al is dit binnen dezelfde kleur.

Bron: Pinterest

Spiced honey

Een volledig nieuwe kleur dit jaar is ‘spiced honey’. Het is een tint tussen bruin, beige, oranje en oker. Deze tint doet het heel goed. Vele mensen merkten al dat deze kleur perfect te combineren is met pastelkleuren zoals zalmroze en lichtblauw. Het gaat ook uitstekend met sinaas-oranje, baksteen rood en goud. Vind je het wat te donker? Combineer het dan met wit of licht beige. Spiced honey brengt in elke geval een zeer warme tint in huis. 

Bron: Pinterest

Diverse vormen

Dit jaar mag je gerust afwijken van de strakke lijnen die we de laatste jaren vaak zagen. Combineer cirkels met rechte lijnen en haal ronde zeteltjes in huis. Rechthoeken verdeeld in driehoeken of niervormige tafels, het kan allemaal. Leg gerust een rond of ‘andersvormig’ vloerkleedje als blikvanger in je woonkamer. 

Bron: Pinterest

Diverse stijlen

Je hele huis in één enkele stijl inrichten is niet meer nodig. Meer nog: je bent pas hip als je verschillende stijlen door elkaar haalt. Je kunt zonder problemen die velours stoeltjes van je oma combineren met die stoere houten tafel uit je vorige huis. Of leg een modern vloerkleed onder je vintage tafel. Het is perfect mogelijk. Een primeur die we hier meegeven: de ‘Bohemian style’ is in opmars. Dit is pas écht een allegaartje van verschillende stijlen. Het is toch iets om rekening mee te houden.

Woonadvies-2019
Bron: Pinterest

De natuur in huis

Haal zoveel mogelijk de natuur in huis. Tegenwoordig bestaan er heel wat soorten behang met realistische of gestileerde bloemen en planten. Voor wie toch niet zo houdt van realistische zichten van een bos die hele je muur beslaan, bestaan er kunstzinnige muurfoto’s die toch de natuur dichter bij jou brengen. Combineer dit met houten bijzettafeltjes, houten verlichting en houten kunstwerken.

Bron: Pinterest

Volg je eigen stijl


Het is altijd moeilijk om een bepaalde trend te voorspellen. Soms voel je het aankomen, soms is een trend er plots en wil iedereen zijn woning in die stijl omvormen. Als je je eigen stijl volgt, doe je nooit verkeerd. Om toch de trends makkelijk te kunnen volgen, zijn er een aantal tips die we willen meegeven. Gebruik veel basiskleuren waar je later andere kleuren mee kunt combineren. Denk voor de basiskleuren aan je plafond en vloer. Als je deze in een trendy kleur zou kiezen, ben je misschien binnen een paar jaar hier niet meer zo happy mee. Kies voor stoelen of fauteuils waarvan je bijvoorbeeld de hoes kunt van afnemen en een hoes in een andere kleur kunt aanbrengen. Werk veel met accessoires zoals vloerkleden, muurdecoratie, plaids en sierkussens. Ze zijn heel makkelijk te vervangen en geven je interieur snel een totaal andere look.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Leren eetkamerstoelen met stalen poten Previous post Leren eetkamerstoelen met stalen poten
woonkamer vroeger en nu Next post De evolutie van de woonkamer en de positie van de tv vanaf de jaren 60 tot nu