Read Time:7 Minute, 35 Second

Staande industriële lampen kopen

Je huis inrichten kan op vele verschillende manieren en dat geldt ook voor het aanbrengen van sfeer in huis. Een van de factoren die zorgt voor een prettige sfeer in een woning zijn lampen. Lampen kunnen de sfeer sterk bepalen. Denk maar een felle tl-lamp, een spotje om iets uit te lichten of sfeerverlichting. Niet alleen het soort verlichting wat een lamp geeft kan sfeer bepalen, ook het soort lamp. Met lampen kun jij laten zien wat voor stijl je hebt in jouw huis. Er zijn een tal van verschillende soorten lampen, van klassieke tafellampen, romantische kroonluchters tot industriële vloerlampen. Sommige lampen zie je terug in elke interieur terwijl andere lampen juist echt passen in een klassiek of moderne stijl. Ben jij op zoek naar lampen die passen bij een industriële stijl? Kies dan eens voor een industriële staande lamp. Wij vertellen je graag meer over industriële lampen en leggen uit welke lampen hierbij passen.

Wat is de industriële woonstijl?

Voordat je een industriële vloerlamp kunt gaan kopen moet je weten wat de industrieel stijl is en wat voor soort lampen daar dan bij horen. De industriële stijl is ontstaan in New York, veel oude fabrieken die leeg stonden werden omgebouwd tot lofts. Karakteristieke kenmerken van deze gebouwen waren veel oude materialen zoals baksteen, metaal, beton en hout. Dit zag je dan ook terug in de lofts, samen met de hoge plafonds, grote open ruimtes en het gebruik van stoer materialen. De industriële stijl in een woning kenmerkt zich dan ook door robuuste meubels, materialen zoals beton, leer, metaal, hout en baksteen. Daarnaast wordt er vaak veel gebruik gemaakt van zwart, wit en licht. Wanneer je het hebt over industriële lampen kenmerken deze zich door een robuust en stoer karakter. Metaal, beton en ander robuuste materialen vind je ook terug in deze lampen. Daarnaast zie je bijvoorbeeld ook vaak lampen die gemaakt zijn van buizen of waarbij de nadruk ligt op het peertje. Industriële lampen zijn er in alle soorten, van een tafellamp, sfeerlicht tot een industriële staande lampen.

staande lampen

Industriële staande lamp kopen

Ben jij op zoek naar een nieuwe industriële staande lamp voor in jouw interieur? Dan is een industriële staande lamp een goed idee. Een staande industriële lamp heeft veel voordelen. Een van de grootste voordelen is dat een staande lamp een gemakkelijke vorm is en dat het een toevoeging vormt aan jouw interieur. Met een staande lamp kun je gemakkelijk een lege plek in de woonkamer opvullen of je kunt een model als eye catcher tegen een saaie muur plaatsen. Wanneer je een staande lamp uitzoekt is het slim om na te denken waar hem wilt gaan plaatsen. Hierbij kun je nadenken over het doel van de lamp, ga je voor functionele verlichting of sfeerverlichting? Een staande vloerlamp kan namelijk perfect staan naast een relax stoel als je wilt gaan lezen. In dit geval moet je een staande lamp voldoende functioneel licht geven. Heb je een donker hoekje in de woning? Dan kan een staande lamp zorgen voor wat meer warmte en sfeer.

Welke type industriële staande vloerlampen passen het beste?

Heb je besloten waar je je staande vloerlamp wilt gaan plaatsen en welk soort verlichting hij moet gaan bieden dan is de volgende stap om te kijken welke type vloerlamp het beste bij jouw stijl past. Heb jij een industriële stijl in jouw woning? Dan komen kleuren zoals wit, zwart en grijs vaak terug. Dit wordt aangevuld met houten meubels, donkere kleuren, betonnen vloer of onafgewerkte meubels. Een industriële vloerlamp kan zorgen voor wat extra licht naast de donkere bank of zorgen voor wat meer sfeer aan een woonkamer. Een vloerlamp passend bij de industriële stijl mag ook groot zijn en je mag er mee pronken. Er zijn veel verschillende soorten industriële lampen en elke lamp heeft zijn eigen karakter en stijl. We leggen hieronder een aantal factoren uit waarop je kunt letten bij de aankoop van een industriële lamp.

staande lamp willow
Staande lamp Willow

Materialen voor staande lampen

Zoals gezegd zijn er veel verschillende soorten industriële vloerlampen, maar ze hebben één ding gemeen: namelijk ze maken gebruik van stoere materialen. Hout en metaal wordt vaak gebruikt bij industriële vloerlampen. Ook zie je vaak een combinatie van beide materialen. Zo heeft hout een robuuste tint en landelijke tint. Een industriële houten vloerlamp zorgt er ook voor dat je wat meer warmte geven aan de woning. Dit komt door het natuurlijke karakter van het hout. Een industriële houten lampen heeft vaak een onderstel van hout en bijvoorbeeld een metalen lampenkap. Metaal zorgt voor een stoer accent aan jouw woning. Metalen vloerlampen zijn vaak in het zwart, donkergrijs of antraciet, kleuren die goed passen bij de industriële stijl. Soms wordt een metalen frame ook gecombineerd met een betonlook. De industriële vloerlamp Willow is een goed voorbeeld van een lamp met een metalen frame. Het rechthoekig frame biedt ruimte voor twee grote lichtbronnen. Doordat de lamp open is aan beide kanten is deze gemakkelijk op elke plek te zetten. Het frame is mooi afgewerkt in oud zilver. Dit maakt de vloerlamp een eigentijdse lamp met een vintage uitstraling.

staande lamp jordan
Staande lamp Jordan

Fitting in de spotlight staande lamp

Naast het materiaal zorgt ook de lichtbron voor een industriële uiterlijk. Zo zijn er veel lampen met een bijzondere lichtbron, bijvoorbeeld doordat de kooldraden van de lichtbron goed zichtbaar zijn of doordat de lamp een enorme grote lichtbron bevat. Bij deze lampen draait het niet om het materiaal, de kleur of het onderstel, maar staat het peertje centraal. De Vloerlamp Jordan is daar een mooi voorbeeld van. Deze staande industriële vloerlamp heeft maar liefst ruimte voor vijf grote ronde peetjes en geeft voldoende licht als je wilt werken.

staande lamp selin
Staande lamp Selin
staande lamp irma
Staande lamp Irma
staande lamp winster
Staande lamp Winster

Ook de vloerlamp Selin is bijzonder door zijn opengedraaide structuur waarin de peertjes goed naar voren komen, datzelfde geldt voor de vloerlamp Irma. De vloerlamp Winster laat drie peertjes van klein naar groot de aandacht stelen.

Enkelpoot lampen of driepoot lampen

Ook het onderstel speelt een rol als je het hebt over industriële staande lampen. Zo zie je een enkelpoot, in de vorm van een knik arm vaak terugkomen of wordt een driepoot veel gebruikt. Bij een vloerlamp met een enkelpoot heeft de lamp vaak een groot plateau onderaan de lamp om stevigheid te creëren. Vaak zie je dat de industriële vloerlamp met een enkelpoot wordt uitgevoerd als een knikarm. Op deze manier kun je niet alleen de hoogte van de lamp zelf afstellen, ook kun je zelf regelen naar welke kant het licht wordt gericht. Dit is ideaal als je bijvoorbeeld een boek aan het lezen bent.

staande lamp brighton
Staande lamp Brighton
staande lamp gabe
Staande lamp Gabe

Ook zijn er lampen met een enkelpoot zonder knikarm. Een mooi voorbeeld hiervan is de Vloerlamp Brighton. Deze vloerlamp heeft een dubbel voet die op een plateau is geplaatst met daarboven op een doorzichtige lampenkap. Naast de enkelpoot zie je ook vaak lampen met een driepoot. De driepoot lamp zorgt er niet alleen voor dat de lamp stabiel staat, ook geeft het de lamp een robuust en stoer uiterlijk. De driepoot zie je vaak terug komen bij lampen die gebaseerd zijn op de oude studiolampen uit een filmstudio. Deze lampen hebben vaak een dichtgewerkte lampenkap zoals de lamp Gabe.

Lampenkappen

staande lamp oscar
Staande lamp Oscar
staande lamp milou
Staande lamp Milou

Ben je niet zo fan van een peertje dan heb je ook voldoend keuze uit industriële staande lampen met een lampenkap. Je kunt kiezen voor een opengewerkte kap waarbij het licht zichtbaar is of voor een dichtgewerkte lampenkap. Je ziet lamp vaak niet en door het glas wordt het licht egaal verspreid. De Vloerlamp Oscar is hier een prachtig voorbeeld van. Naast deze soort lampenkappen heb je ook lampenkappen die sterk lijken op een oude fabriekslamp. Daarnaast heb je veel lampenkappen met bijzondere vormen of gemaakt van uniek materiaal. Twee voorbeelden van industriële lampen met een bijzondere lampenkap zijn de industriële vloerlamp Milou en de vloerlamp Thijs. De vloerlamp Milou heeft een bijzonder kruis frame en lampenkap. Eigenlijk is het geen lampenkap meer. Het metalen frame is een ronde brede spiraal gedraaid en binnenin bevindt zich de fitting welke alle aandacht opeist. Ook de vloerlamp Thijs heeft een bijzondere lampenkap. De grote halfronde koepel zorgt ervoor dat de aandacht uitgaat naar het peertje en verspreidt hierdoor een zacht licht.

staande lamp thijs
Staande lamp Thijs

Industriële staande lampen aanschaffen

Je weet nu wat voor soort verschillende industriële lampen horen bij een industrieel interieur. Je kunt verschillende soorten lampen met elkaar afwisselen. Kies bijvoorbeeld voor een bijzondere industriële staande lamp met als eyecatcher in de woonkamer en een tafellamp met een peertje voor in de slaapkamer. Ook zijn er hanglampen met een opengewerkte kap of vind je sfeerlichten met een enkelpoot of driepoot. Daarnaast kun jij je huis nog verder aankleden met leuke accessoires, kussens en kaarsen. Zo creëer jij warmt in jouw woning en zorg je ervoor dat het gezellig eruit ziet. Wil jij een industriële lamp gaan kopen? Kijk dan eens in ons brede aanbod. Kies een mooie lamp met lichtbron uit en haal wat warmte en licht in jouw huis

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
leren design fauteuil Previous post Mooie leren design fauteuils: voordelen & mooie modellen
Spiegelkasten Next post Verschillende soorten badkamerspiegelkasten