Read Time:2 Minute, 39 Second

Toe aan een nieuwe keuken of ga je binnenkort verhuizen en ben je bezig met het samenstellen van jouw droomkeuken? Dan is het niet alleen belangrijk om een mooie keuken samen te stellen, maar ook eentje die enorm praktisch is. Welke dingen hierbij van belang zijn, zijn van heel veel verschillende factoren afhankelijk. Met name van je eigen levensstijl en de wijze waarop je kookt. Iemand die bijvoorbeeld veel taarten bakt, heeft meer belang aan een grote oven of misschien zelfs wel twee ovens dan aan een groot fornuis. Ook de gezinsgrootte speelt hierbij een belangrijke rol. 

De standaard keuken essentials zoals het fornuis, de oven, messen en voldoende werkruimte zijn bij iedereen wel bekend. Er zijn echter ook essentials die vaak vergeten worden, maar desalniettemin erg belangrijk zijn. Benieuwd welke deze zijn, zodat je in elk geval álles hebt aangepakt voor het samenstellen van jouw droomkeuken? Hieronder hebben we ze voor je op een rijtje gezet. 

Waterfilter 

We behoren tot de absolute top wereldwijd als het gaat om veilig en schoon kraanwater. In ons land kun je dan ook gerust water uit de kraan drinken. Toch heeft het RIVM door de jaren heen opgemerkt dat het water steeds vaker kleinere hoeveelheden schadelijke stoffen bevat. Op de korte termijn is dat niet schadelijk, maar het kan op de lange termijn wel risico’s voor de gezondheid opleveren. Daarnaast zal iedereen toegeven dat de smaak van gewoon kraanwater het simpelweg niet haalt bij bronwater. Met behulp van een waterfilter in de keuken, lukt het je om de smaak van bronwater in huis te halen. De filter zorgt ervoor dat het al gefilterde water in Nederland nóg verder gereinigd wordt. Hierdoor verdwijnen maar liefst 99% van de al overgebleven schadelijke bestanddelen. Dat levert veel voordelen op voor de gezondheid én de smaak van het water.

Waarom een waterfilter? Niet alleen voor iedere waterliefhebber, maar uiteindelijk ook voor het behoud van je apparaten. Gefilterd water bevat immers ook minder kalk en andere schadelijke stoffen, waardoor apparaten soepeler blijven lopen. Daarom dus!  

Quooker 

Heb je je wel eens afgevraagd hoe vaak je gebruik maakt van kokend water? Bijvoorbeeld om een saus te maken, thee te zetten, water op te zetten (en het snel willen laten koken?). Een waterkoker biedt dan wellicht de uitkomst, maar dit duurt wel extra lang. Bovendien zet je doorgaans altijd meer dan dat daadwerkelijk nodig is. Een Quooker biedt in dit geval de oplossing. Hierbij ben je in staat om kokend water gewoon uit de kraan te halen. Geen waterkoker meer nodig dus om een kopje thee te zetten. Je draait simpelweg de knop om en zet direct een kopje thee. Hoe makkelijk is dat? 

Koffiemachine 

Koffie hoort bij ons land. Meer dan driekwart van de volwassenen in Nederland drinkt regelmatig een kopje koffie. Vaak zelfs dagelijks. Ook wanneer je op visite komt, is het niet meer dan normaal dat er een kopje koffie (of thee) wordt aangeboden. Toch zit er wel verschil in kwaliteit. Wie dol is op koffie, zal dan ook zeker baat hebben bij een (ingebouwde) koffiemachine. Gewoon met kwalitatieve koffiebonen, zoals het eigenlijk ook hoort, om zo de lekkerste koffie thuis te zetten. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
zwembad band Previous post De kwaliteit van een Bestway zwembad
uitschuifbare tuintafel Next post De grote voordelen van een uitschuifbare tuintafel