Read Time:2 Minute, 59 Second

De eerste helft van 2021 stond, net als zo’n beetje heel 2020, in het teken van thuis zitten. Veel mensen gingen daardoor nadenken over aanpassingen aan het interieur. En dat is helemaal niet zo’n gekke gedachte! Met een nieuw interieur laat je namelijk je oude, 2020, interieur achter je en begin je fris aan iets nieuws. Vandaar dat we de laatste interieurtrends met betrekking tot huisinrichting met je willen bespreken.

Dé trend van 2021: licht, rond en knuffelbaar

Dé trend op het gebied van interieur pakt eigenlijk een aantal trends samen en komt voort uit de behoefte aan comfort. In deze trend zie je veel ronde en organische vormen terugkomen. Deze hebben we al eerder gezien, onder anderen in de zestiger jaren interieurstijl. Je raadt het al: precies die tijd is een grote bron van inspiratie voor deze trend van 2021. De grote verschillen met de jaren 60 zijn echter de kleur; anno 2021 maken we namelijk gebruik van veel lichte en natuurlijke tinten. En het tweede grote verschil is de materiaalkeuze, deze zijn namelijk zacht, zachter en zachtst!

Verschillende nude tinten in ons interieur

Ons interieur gaat ons door bovenstaande trend letterlijk omarmen en daarom voelt het interieur in deze stijl aan als een tweede huid. Dit was al een belangrijk thema in 2020 maar wordt alleen maar meer benadrukt in 2021. Hierbij wordt er veel gebruikt gemaakt van, hoe toepasselijk, verschillende nude tinten. Natuurlijke tinten en materialen en ronde vormen hebben veel gemeen: ze stralen rust en zachtheid uit waardoor het geheel sereen en zeer knuffelbaar aandoet. Precies wat je nodig hebt in roerige coronatijden!

Organisch gevormde meubels en materialen

De stijl trend van 2021 komt tot uiting door organisch gevormde meubels en materialen zoals wit marmer, licht hout, vlechtwerk, rotan, linnen en jute. Net als bij de Japanse interieurstijl staan rust en een georganiseerd huis hierbij centraal. Less is more. Vooral omdat de meubels in deze trend groot zijn en plek en ruimte nodig hebben. Wat het meest opvalt zijn de organische en toch simpel ogende vormen.

De keuken wordt steeds meer de centrale plek in huis

De ruimte die in 2021 centraal staat is de keuken. We zien sowieso dat die keuken steeds meer het middelpunt wordt van het gezinsleven en wat dat betreft komt deze trend niet uit het niets. Denk aan een grote houten tafel gedekt met een traditioneel geruit tafelkleed, handgeschilderd servies en een boeket zelf gedroogde bloemen in een keramische, handgemaakte vaas. 

Hoe richt je je keuken in 2021 in?

Om de (woon) keuken verder in te richten kun je gebruik maken van een gekleurde vitrinekast, bijvoorbeeld in zachtgeel of mosgroen. Boven de tafel hang je een chandelier afgezet met kralen, onder de tafel een vintage vloerkleed – of nog beter twee of zelfs drie vloerkleden in laagjes over elkaar heen. Keukentextiel zoals pannenlappen zijn gehaakt met bloemetjespatroon en mogen gezien worden, hang ze daarom op een plek waar je gasten ze kunnen bewonderen.

De laatste trend die we met je willen bespreken is de ‘country core’ of ‘cottage core’. Deze komt overgewaaid uit de Verenigde Staten en heeft veel gemeen met de trek van mensen vanuit de stad naar het platteland, iets dat we de afgelopen jaren zijn gaan waarnemen. Het is dan ook een van de woontrends in 2021 die in begin 2020 al begon op te komen en is ontstaan uit een grote behoefte aan ruimte, traditie en vertrouwdheid. Niet zo gek natuurlijk dat deze trend alleen maar meer aan populariteit wint; sterker nog, we zien deze woontrend werkelijk overal ter wereld terugkomen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
investeren vastgoed Previous post Waar moet je op letten als je gaat investeren in vastgoed?
De keukentrends van 2021 Next post De keukentrends van 2021