Read Time:2 Minute, 6 Second

De tuin is veel meer dan een stukje grond om jouw huis heen. Het is de plek waar we namelijk lekker kunnen ontspannen, maar ook met vrienden of familie gezellig kunnen samenkomen. Nu 2024 voor de deur staat is het leuk om alvast te kijken naar wat er volgend jaar niet mag ontbreken in jouw tuin.

#1. Verlichting

Verlichting is echt een musthave voor in de tuin. Voornamelijk in de avond wanneer het schemerig begint te worden en de avond vordert is het fijn om nog lekker buiten te kunnen genieten met sfeervolle verlichting. Het is functioneel, maar zorgt ook voor een esthetisch effect. Kies voor lantaarns, kaarsjes en een lichtslinger. Hiermee weet je zeker dat je tuin een knusse uitstraling gaat krijgen. Extra leuk: heb jij een aantal kunstwerken in de tuin staan die je uitgelicht wil hebben? Dan staat het prachtig om hier een aantal spotjes op te richten. Hierdoor worden deze mooi belicht wanneer het donker is. 

#2. Tuinkamer

Tegenwoordig zien we ook steeds vaker Tuinkamers! Dit is een extra verlenging van je leefruimte, brengt je dichterbij buiten en zorgt voor een heerlijke relaxplek erbij. Kies hierbij voor prachtige glazen wanden, zodat je lekker beschut zit, maar toch kan genieten van buiten en een ruimtelijk gevoel creëert. In de zomer kun je de schuifdeuren openen, zodat je alsnog het gevoel van buiten hebt met de frisse lucht, maar wel met het comfort van binnen.   

#3. Kastjes voor vogels

Breng je tuin helemaal tot leven door nestkastjes toe te voegen voor verschillende soorten vogels. Hierdoor zorg je niet alleen voor een levendige en gezellige sfeer, maar draag je ook bij aan het leef comfort van de dieren. Ben jij creatief? Ga dan een dagje zelf aan de slag met het maken van jouw kastje en maak deze precies hoe jij dat mooi vindt. 

#4. Water elementen

Iets wat echt uniek en bijzonder is zijn water elementen. Hiermee creëer je een frisse en rustgevende uitstraling waardoor je optimaal kunt ontspannen in de tuin. Het stromen van het water geeft een kalmerend effect en daarnaast trekt het ook nog eens vogels en andere dieren aan, waardoor er nog meer leven in je tuin komt. Maak het helemaal af door er mooie beelden in te zetten bijvoorbeeld. Hierdoor krijg je een luxe afwerking en zorg je voor nog meer sfeer in de tuin. 

Dit zijn dus een aantal ideeën die jij kunt meenemen in jouw tuin voor volgend jaar. Welke ga jij toepassen? 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
keuken Previous post Slim koken, slim budget: budgetvriendelijke keukenmakeovers
Next post Creatief met LED verlichting in huis