Read Time:2 Minute, 17 Second

Een terrastegel met een coating heeft bij de productie een beschermlaag gekregen. De bovenkant van de tegel heeft een soort laklaagje, die de structuur van het beton afdicht. Een coating is dus een beschermende laag die op de oppervlakte van de terrastegels is aangebracht.

Voordelen tuintegels met coating

Terrastegels met een coating zijn erg populair. Voor het onderhoud en de levensduur van de betontegels, brengt een coating een aantal voordelen met zich mee.

Coating als bescherming tegen vuil

Een coating op je terrastegels vormt een beschermlaag tegen vuil. Vlekken trekken niet zomaar ín de tegel. Knoei je met saus of bijvoorbeeld rode wijn, dan kun je met een natte doek de tegels goed schoonmaken. Doe dit altijd zo snel mogelijk. 

Coating tegen algaanslag

Groene aanslag op je bestrating valt niet 100% te voorkomen. Terrastegels met een coating hebben echter wel een beschermlaag die ervoor zorgt dat groene aanslag en algen zich slecht kunnen hechten. Je terrastegels met een coating zijn daarom makkelijk schoon te maken als er groene aanslag op komt.

Coating en kleurbehoud

Omdat een coating een laagje is dat op de tegels ligt, hebben zonlicht en uv-straling minder invloed op de kleur van je terrastegels. Onbehandelde betontegels zullen sneller verkleuren en verweren dan terrastegels met een coating. Zo is het kleurbehoud van je terras verbeterd en kun je langer genieten van tegels die de originele look houden.

Nadelen tuintegels met coating 

Hebben terrastegels met een coating ook nadelen? Ja, we kunnen er een paar noemen. Maar deze nadelen zullen niet voor iedereen gelden, dus misschien zijn het voor jou helemaal geen nadelen!

Krasgevoeligheid gecoate bestrating

De coating vormt een laklaagje op de oppervlakte van de terrastegels. Deze coating is krasgevoelig. Spelen er in jouw tuin kinderen en mag er flink geleefd worden in je tuin? Dan zijn gecoate tegels misschien minder geschikt. Schuif je veel heen en weer met terrasstoelen? Ook dan is het belangrijk om op te letten dat je geen krassen veroorzaakt. 

Is jouw tuin nu altijd een oase van rust en heb je een loungeset standaard op één plek staan? Dan zijn deze nadelen voor jou helemaal geen probleem!

Glans van gecoate bestrating

De beschermlaag die gecoate bestrating heeft, zorgt voor een glans op de tegels. Het is smaakgebonden of je dit mooi vindt of niet. Hou je wel van een beetje bling-bling en mag je terras er chique uitzien? Dan is zo’n glans juist mooi. Dus ook dit nadeel hoeft helemaal geen nadeel te zijn. 

Terrastegels met coating kopen

Op Bestratingsweb.nl staat een mooie selectie bestrating met een coating. Ook kun je daar advies krijgen van de online adviseurs. Wie weet geniet jij binnenkort ook van een fraai terras van tuintegels met een coating!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Verbouwen of nieuwe woning onder handen nemen? Dit heb je nodig
zwembad band Next post De kwaliteit van een Bestway zwembad