Read Time:1 Minute, 53 Second

Er zijn veel soorten lampen op de markt geweest en het blijft nog steeds in ontwikkeling. Gloeilampen, spaarlampen en LED lampen zijn de bekendste lampen. Het zijn zeer uiteenlopende soorten verlichtingen, met elk hun eigen specifieke kenmerken. Wat zijn de verschillen tussen de verschillende lampen? En welke belangrijke voordelen en nadelen hebben elk van de verlichtingstypen? Lees snel verder en je komt erachter! 

Het begin: de gloeilamp

De gloeilamp is de oudste lamp in het rijtje van de drie genoemde soorten verlichting. Gloeilampen waren erg populair in het eerste decennium van de eenentwintigste eeuw op de lampenmarkt, maar sinds 2012 mag deze lampensoort niet meer gemaakt worden. Sinds 2016 is het verboden om in Europa gloeilampen te maken. Oude partijen mogen nog wel verkocht worden. Het is verboden omdat gloeilampen naar verhouding veel energie verbruiken. Ze zetten namelijk maar een beperkt deel van de elektriciteitstoevoer om in licht.

Een lange levensduur: de spaarlamp

Spaarlampen zijn voordelig in de aanschaf en besparen ook aanzienlijk meer energie dan de traditionele gloeilampen. Een spaarlamp is namelijk zo’n 80 procent energiezuiniger dan een gloeilamp. Daarnaast hebben spaarlampen een lange levensduur, ze gaan gemiddeld 7.000 branduren mee. Het nadeel aan spaarlampen is dat het een tijdje duurt voordat ze goed fel branden. Ook is het nadelig dat er kwik in een spaarlamp zit, dus je moet voorzichtig zijn als het glas van de lamp breekt

De LED-lamp als vernieuwende lamp

Een LED lamp gaat bijna drie keer zo lang mee als een spaarlamp. LED lampen hebben namelijk gemiddeld zo’n 20.000 branduren. De aanschafwaarde van LED lampen ligt hoger dan die van spaar lampen, ze zijn gemiddeld 10 euro duurder. Dit wordt echter wel gecompenseerd door de langere levensduur van een LED lamp. Voordelig aan de LED lamp is dat deze tegenwoordig in allerlei kleuren, soorten en varianten beschikbaar zijn. 

Bestel jouw verlichting bij LEDlampenkopen.nu 

Wil je nieuwe LED verlichting aanschaffen? Neem dan een kijkje op de website van LEDlampenkopen.nu. Zij hebben een enorm groot assortiment aan LED lampen, zo vind je altijd wat je zoekt. Heb je nog vragen of twijfel je over welke verlichting het meest geschikt is voor jou? Neem dan contact op met de klantenservice en laat je adviseren.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
verhuizen Previous post Verhuisplannen? Gebruik deze checklist
vrijdagavond Next post Een ideale ‘vrijdagavondactiviteit’? Dit zijn dé manieren waarop u uw vrijdag moet inrichten!