Read Time:3 Minute, 18 Second

We bestellen tegenwoordig de meest uiteenlopende zaken online, niet in de minste plaats door de Corona pandemie waardoor er überhaupt veel meer online wordt aangeschaft. Dit geldt ook voor bedden en matrassen. Waar dit soort producten vroeger in het echt gezien moesten worden, zien we nu dat mensen er steeds vaker voor kiezen om deze online aan te schaffen. Ga je een matras of bed online bestellen, dan zijn er wat zaken waar je rekening mee moet houden. Welke dat zijn, lees je in de onderstaande blog.

Online een matras aanschaffen kan lastig zijn, omdat je deze helemaal niet kunt aanraken of voelen. Sommige online aanbieders van matrassen en bedden hebben echter een genereus retourbeleid waarbij je de matras kunt testen en, in het ergste geval, kunt terugsturen. Dit is ook meteen de reden waarom veel mensen er dus wel voor kiezen om hun nieuwe matras online aan te schaffen. Niets idealer om een matras of bed thuis goed te kunnen testen met de mogelijkheid deze weer terug te sturen. Houdt echter wel met onderstaande zaken rekening.

Stel een budget in

Zoals bij elke belangrijke aankoop, is het verstandig om jouw bovengrens te bepalen voordat je verstrikt raakt in online zoekresultaten. Vaak met behulp van een vergelijkingstabel proberen sommige online winkeliers je meer te laten betalen, en dat dat automatisch een betere nachtrust betekent. Dat is gewoon niet waar. Bepaal van tevoren wat je bereid bent te besteden, en blijf daarbij. Houd in je achterhoofd dat matrassen soms duurder worden aangeboden dan nodig is.  Er zijn wel veel verschillen in kwaliteit van gebruikte materialen, wat van te voren moeilijk in te schatten is. De verschillende materialen, kunnen van invloed zijn op steun, comfort en duurzaamheid. Een goed matras hoeft echt geen duizenden euro’s te kosten. 

Meer informatie over matras types en materialen

Er zijn vier kern soorten matrassen, maar met tientallen variabelen en van tientallen merken. En als je dan online gaat zoeken, kun je de draad wel eens kwijt raken. Dit zijn de basiscategorieën van matrassen om je een wat richting te geven:

– Binnenvering matras: Als je een oude matras vervangt, is de kans groot dat er dit een is met binnenvering. Hoewel het basisontwerp meer dan 100 jaar oud is, hebben constante verbeteringen, plus een betaalbare prijs, de matras met binnenvering tot op de dag van vandaag in stand gehouden.

– Traagschuim: rechtstreeks van NASA naar jouw slaapkamer interieur; traagschuim, een vorm van polyurethaan met “elastische” eigenschappen, staat bekend om zijn reactievermogen. Het geeft een omhullend, wegzinkend gevoel. Doordat er hier een ruime keuze in is te vinden, kan het lastig zijn om de juiste zachtheid voor jou te vinden.

-Koudschuim ook wel HR-foam is beschikbaar in verschillende hardheden en dichtheden. Koudschuim staat bekend om veerkrachtigheid en bestendigheid tegen vervorming. Koudschuim ventileert goed en gaat over het algemeen lang mee. 

– Latex: latex matrassen zijn gedeeltelijk of geheel gemaakt van natuurlijk rubber en zijn recentelijk in prijs gedaald en populair geworden op de online markt. Mensen vinden het prettig dat ze meer veerkracht en een betere temperatuurregeling bieden dan sommige traagschuim matrassen. Een latex matras is vaak wel prijzig.

– Hybride: waarom niet al het bovenstaande? Hybride matrassen combineren doorgaans de ondersteunende eigenschappen van een binnenvering met de zachtheid en contouren van lagen traagschuim en/of latex.

Elk type matras biedt voor- en nadelen, maar als je je slaapbehoeften en -gewoonten begrijpt, kunt je het zoeken beperken. Zijslapers moeten bijvoorbeeld rekening houden met medium-zachte of medium stevigheid, terwijl rugslapers iets stevigers willen. Bij het kopen van een matras is het belangrijk om na te denken over comfort, dus houd rekening met de stevigheid of zachtheid en hoe ondersteunend de matrassen zijn.

Online winkelen is een sprong in het diepe. Het probleemloze retourproces van veel aanbieders heeft ervoor gezorgd dat we ons comfortabel voelen bij het online kopen van zaken zoals een matras zonder het eerst aan te raken. Iets wat vroeger ondenkbaar was!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
kleine badkamer in richten Previous post Tips voor het inrichten van een kleine badkamer
voordeuren huis Next post Dit zijn de populairste typen buitendeuren