Read Time:2 Minute, 12 Second

Als je thuis een vijver wilt bouwen, moet je alle benodigdheden zoals een vijverpomp kopen. De beste manier om dit te doen is om te beginnen met beton en stenen, gevolgd door zand en visvoer. Pak daarna schoppen en troffels, zodat je het vuil voor je vijverfolie kunt uitgraven. Gebruik dan waterdichtingsmateriaal voordat je planten en pompen of filters toevoegt aan je nieuwe waterpartij.

Visvoer

Je kunt visvoer kopen bij een dierenwinkel, maar je moet er wel voor zorgen dat het licht verteerbaar is. Visvoer moet ook makkelijk te eten zijn voor vissen. Koop dus geen vis die eruitziet alsof het eerst door het spijsverteringsstelsel van je vissen moet worden verwerkt voordat ze het kunnen eten.

Concreet

Beton is een mengsel van cement, water en zand en/of grind. Beton wordt gebruikt om trottoirs, opritten, funderingen, terrassen en meer te maken. Beton kan op zijn plaats worden gegoten of worden gegoten in vormen die prefab worden genoemd. Wanneer beton klaar is, heeft het een zeer glad oppervlak dat geweldig is voor zwembaden of vijvers. De gemakkelijkste plaats om beton te kopen is bij je plaatselijke bouwmarkt. Je hebt ongeveer een meter beton per 40 vierkante voet vijveroppervlak nodig als je voorgemengd beton in zakken gebruikt.

Rotsen

Je zult stenen van verschillende groottes en kleuren willen gebruiken. Stenen die te zwaar, te licht, te zacht of te hard zijn, zullen niet goed werken voor dit project. Je moet ook poreuze stenen vermijden bij het bouwen van een vijver, omdat ze moeilijk schoon te maken kunnen zijn. Gladde stenen zijn ook niet ideaal omdat ze gevoelig zijn voor gladde oppervlakken, wat kan leiden tot ongelukken rond je vijver.

Zand

Zand is een essentieel onderdeel van de aanleg van een vijver. Het kan worden gebruikt om de bodem van je vijver te vullen en zowel de zijkanten als de bovenkant te bedekken. Zand heeft veel voordelen als het op deze manier wordt gebruikt. Het helpt sediment uit het water te houden, biedt ondersteuning voor planten en maakt het gemakkelijk om vuil op te ruimen dat in je vijver kan vallen.

Troffel

Een troffel is een klein gereedschap dat wordt gebruikt voor het graven en mengen van beton en mortel. Het heeft een plat mes dat meestal is gemaakt van staal, aluminium of plastic met aan beide uiteinden een metalen handvat. Je kunt het gebruiken om gaten te graven, mortel eruit te schrapen nadat deze is uitgehard en eventueel los vuil van je vijverfolie te verwijderen. Je kunt het ook gebruiken om de afwerking van muren glad te strijken voordat je ze bepleisterd met stucwerk of een ander materiaal.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
hoogpolig vloerkleed (1) Previous post 5 tips voor een hoogpolig vloerkleed reinigen
Next post Deze accessoires kan je niet missen in je woning