Read Time:2 Minute, 5 Second

Je kunt de waarde van je huis op verschillende manieren verhogen. Zo kun je zorgen voor meer comfort (badkamer, keuken, etc.), voor duurzaamheid (kostenbesparende isolatie, zonnepanelen, etc.) of voor meer vierkante meters zoals een uitbouw, dakkapel of overkapping.

Zelf een overkapping maken

De meeste van deze opties zijn behoorlijk prijzig, waardoor je altijd de afweging moet maken of het de investering wel waard is. Een van de makkelijkste manieren om waardevermeerdering van je woning te krijgen is zelf overkapping maken. Op die manier kun je met weinig geld behoorlijk wat vierkante meters aan leefruimte toevoegen. Daarnaast heb je totale controle over de uitgaven als je het zelf doet. De aankleding doet natuurlijk ook veel en dat hoeft helemaal niet veel te kosten.

overkapping zelf maken

Zelf een ontwerp of bouwtekening zoeken

Begrijpelijk dat dit voor veel mensen klinkt als een enorm project, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Tegenwoordig kun je online heel makkelijk bouwtekening overkapping vinden en dan is het vrij makkelijk in te schatten of je de kennis, vaardigheden, tijd en gereedschap hebt om zo’n overkapping te bouwen. Is het antwoord hierop ja, dan heb je een grote kans dat je voor niet al te veel geld je woning meer waard kan laten worden… en mocht je die nog niet willen verkopen, dan kun je alsnog een heerlijk plekje in de tuin creëren om deze zomer van te genieten.

Maak de juiste afwegingen

Als je puur voor de waardevermeerdering gaat, bedenk dan wel een zo gunstig mogelijk ontwerp voor je overkapping. Een extra plek voor wat fietsen zal niet veel doen op dat gebied, maar een mooie loungeplek, die past bij je  huis en tuin en waar je lekker kunt chillen, koken of wat dan ook, zeker wel. Als je dus het juiste ontwerp hebt gevonden, maak dan een goede inschatting naar de andere kosten. Bedenk dat er misschien een fundering gestort moet worden, dat er materialen gekocht dienen te worden en zorg dat deze buitenplek ook echt iets toevoegt.

Meer interesse door mooie tuin met overkapping

Vaak ziet men dat kopers van huizen ook sneller geïnteresseerd zijn in aangeboden huizen waarbij men goede, mooie foto’s ziet van de tuin, en zeker als daar dus een fijne plek in de tuin bij zit die overkapt is en waar een groot deel van het jaar van genoten kan worden. Niet alleen gaat zo de waarde van je huis omhoog, maar kan zo’n overkapping ook zorgen voor meer interesse bij eventuele kopers.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
voordelen van een hoekbank Previous post 5 voordelen van een hoekbank
zwaartedeken Next post Verzeker jezelf van een goede nachtrust met behulp van een zwaartedeken