Read Time:2 Minute, 35 Second

Als je een nieuwe televisie koopt dan hou je met een aantal dingen rekening. Ten eerste natuurlijk hoe groot je het beeldscherm wilt hebben. En welk merk televisie je voorkeur heeft. De keuze van de grootte kan soms ook afhankelijk zijn van de ruimte die je hebt. Zo zal je rekening houden met het meubel waar de televisie op moet komen te staan. Misschien kies je dan wel voor een kleiner beeldscherm dan je eigenlijk in gedachte had. Als je een tv ophangt, zijn er opeens veel meer mogelijkheden. Lees hier waar je allemaal op moet letten bij de aankoop van een tv plafondbeugel.

Waarom hang je een tv op?

Behalve dat een tv die aan de muur hangt, of met een tv plafondbeugel aan het plafond hangt, minder ruimte inneemt, is het ook nog veiliger. Zeker als je kleine kinderen hebt en de salontafel en bank wat dicht op elkaar staan. Met het rondrennen kan er heel simpel iemand per ongeluk tegen het beeldscherm stoten. De tv raakt beschadigd, of valt zelfs om. Een tv die aan een tv plafondbeugel voorkomt dat. En daarbij zorgt het er ook nog eens voor dat je woonkamer er stijlvol en opgeruimd uitziet.

Waar let je op bij de aanschaf van een tv plafondbeugel?

Ook een televisie die aan het plafond hangt moet natuurlijk stabiel en stevig hangen. Let dus bij de aankoop van een tv plafondbeugel op een aantal zaken:

  • De afmetingen van de tv. De meeste tv plafondbeugels hebben een variabele maat, zodat je het kunt stellen op bijvoorbeeld 37 tot 63 inch. Let er bij de aanschaf dus op of de afmetingen van je tv overeenkomen met die van de tv plafondbeugel;
  • Het gewicht dat de tv plafondbeugel kan dragen. Dit is natuurlijk belangrijk. Je wilt er zeker van zijn dat je tv niet naar beneden valt omdat de tv plafondbeugel het niet kan dragen;
  • Let op de ruimte die je hebt om de tv op te hangen. Een tv plafondbeugel is heel flexibel. Je kunt de standaard gemakkelijk in verschillende posities stellen en zelfs nog kantelen. Maar als je weinig ruimte overlaat om de tv te kunnen bewegen, dan gaat het effect van de tv plafondbeugel verloren. En dat zou zonde zijn;
  • Zorg voor goede montage. De muur of het plafond waar je de tv aan gaat ophangen kan van verschillende materialen zijn. Een gipsen achtergrond vraagt een andere montage dan een muur van beton. Kijk dus vooraf goed wat je allemaal nodig hebt om de beugel te monteren. En ook of je muur geschikt is om een tv te dragen.

Is een tv plafondbeugel alleen geschikt voor een kleine woonkamer?

Eigenlijk kun je een tv in ieder ruimte hangen die je wilt. Want ook een tv op de slaapkamer of de kinderkamer kun je gemakkelijk in de juiste stand zetten als je deze aan het plafond hangt. En wat dacht je van een tv in de caravan of camper? Zeker in deze kleine ruimtes is het ideaal om de tv hoger te hebben hangen. Dan kan de tv onderweg ook niet van een kastje vallen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
huis kopen opletten Previous post Zaken waar je aan moet denken als je een huis gaat kopen
terrasoverkapping Next post Dit worden de woontrends voor 2022