Read Time:2 Minute, 37 Second

Als ouder weet je perfect dat kinderen een enorme verrijking in je leven betekenen. Dat kleine mensje dat jouw aandacht en liefde nodig heeft en dat onvoorwaardelijk van je houdt. Je wil hen dan ook alleen maar in de best mogelijke omstandigheden laten opgroeien en je wil ervoor zorgen dat het hen aan niets ontbreekt. Kiezen voor educatief speelgoed dat ook nog leuk is zoals een loopauto zullen je kinderen geweldig vinden.

Zorg voor voldoende opbergruimte

Met kinderen in huis gaat je hele huis er al snel rommelig bijliggen. Wat speelgoed hier en daar en het lijkt wel alsof er een tornado door je huis raasde. Door te voorzien in voldoende opbergruimte kan je dit makkelijk vermijden en kan je het opgeruimde en nette gevoel behouden. Niets zo vervelend als struikelen over speelgoed of een plekje op de bank moeten vrijmaken om even tot rust te kunnen komen. Investeer dus in degelijke opbergbakken en geef al het speelgoed een vast plaatsje dat ook je kinderen kennen. Klein speelgoed zoals puzzels kunnen ze dan zelf opruimen en grotere stukken zoals hun loopauto zetten ze ook dagelijks op het juiste plaatsje.

Zet in op veiligheid

Je wil dat je kinderen een leuke kindertijd beleven en dat ze zich volop kunnen uitleven en hun energie kwijt raken. Belangrijk hierbij is dat dit steeds in de meest veilige omstandigheden kan gebeuren. Een ongeluk is snel gebeurd en hoewel je het risico hierop nooit helemaal kan uitsluiten, kan je wel een aantal zaken doen om dit risico te verminderen. Afdekken van stopcontacten, voorzien in hekjes voor de trap en scherpe randen afvlakken, helpen je hierin al een heel eind op weg. Kies je dan ook nog voor speelgoed dat voldoet aan de voorzien veiligheidsvereisten, ben je helemaal goed bezig.

Kies voor speelgoed dat je kind helpt zich te ontwikkelen

Spelen is leuk en dat moet ook steeds de bedoeling blijven, maar nog beter is het als je kinderen tijdens het spelen ook kunnen leren. Kiezen voor educatief verantwoord speelgoed helpt je beide doelen te behalen. Een kind neemt veel zaken onbewust op en als dit tijdens het spelen kan, zullen ze de geleerde zaken ook makkelijker opslaan. Je kan hierbij denken aan puzzels aangepast aan hun leeftijd, aan knutselspullen en aan hun eigen hippe loopauto.

Een loopauto biedt je kind verschillende voordelen. Zo leert het niet alleen het lopen onder de knie te krijgen, door het sturen wordt ook het denkvermogen aan het werk gezet.

Geef je kinderen hun eigen plekje in en rond je huis

Om de orde in je huis en errond te bewaren, doe je er goed aan om je kinderen hun eigen plekje te geven. Daar kunnen ze naar onbeperkt spelen en zich uitleven zonder dat je hele huis en tuin tot speelzone worden omgebouwd. Een speelkamer is hiervoor perfect, zo weten ze dat dat hun eigen plekje is en zullen ze niet langer je hele huis inpalmen. Ditzelfde geldt voor je tuin, als ze hun eigen stukje tuin hebben, hoef je je geen zorgen meer te maken over je mooie bloemenperkjes die dreigen vertrappeld te worden als ze er met hun loopauto doorheen rijden.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
vloer onderhoud Previous post Tips voor het leggen en onderhouden van een nieuwe vloer
leuke kerstcadeaus Next post 9 leuke kerstcadeaus voor interieur lovers