Read Time:2 Minute, 42 Second

Een boxspring is een combinatie is van een verende boxspring en een verend matras geeft deze een optimale ondersteuning aan het lichaam en een comfortabel ligcomfort. Vandaar dat de boxspring al jaren het meest populaire type bed in Nederland is. Met een boxspring kies je voor een goede kwaliteit bed, met een matras dat meestal bestaat uit meerdere lagen. Denk jij er ook aan om een boxspring te kopen? Hieronder hebben we de voordelen van een boxspring uiteen gezet, zodat je zelf ook kunt zien of dit ook voor jou een goede keuze is.

Hoe is een boxspring opgebouwd?

Een boxspring bestaat uit een matrasbodem, met daarop een matras en daar weer op een eventuele matrastopper. Dat wil zeggen dat er tot 3 matrassen op elkaar liggen, die ervoor zorgen dat je goed wordt ondersteunt tijdens het slapen. Niet voor niets dat in veel luxehotels dit soort bedden te vinden zijn. 

Boxsprings zijn tegenwoordig in allerlei verschillende kleuren, te vinden. De meest populaire van dit moment zijn grijs, blauw, zwart en bruin. Door de ruime keuze kun je een boxspring altijd matchen met de rest van je slaapkamer interieur. Daarnaast kun je bijvoorbeeld kiezen voor een hoofdbord in een andere kleur dan de poten.

Een boxspring heeft een luxe uitstraling

Doordat een boxspring eigenlijk altijd behoorlijk hoog is, geeft dit een erg luxe uitstraling. Natuurlijk zijn er ook lagere modellen op de markt te vinden, maar in de meeste gevallen is het bed een stuk hoger dan een traditioneel model, met bijvoorbeeld een lattenbodem.

Afhankelijk van het model zijn de meeste boxsprings verstelbaar. Het comfort van de lattenbodem hangt af van de individueel verende latten. Het is hierbij belangrijk om te kiezen voor een lattenbodem waarbij de latten geheel doorlopen tot aan de buitenste zijde. Veel lattenbodems zijn verstelbaar, waardoor je, het voor jou ideale ligcomfort kan zoeken.

Ligcomfort van een boxspring

De combinatie van een verende boxspring en het verende matras geeft een optimale ondersteuning aan het lichaam en een comfortabel ligcomfort. Zowel de temperatuur als de ventilatie van de boxspring is ook erg goed. De boxspring bestaat namelijk als het ware uit een open constructie van pocketveren. Daarnaast gaat een boxspring behoorlijk lang mee. Na 10 jaar is het verstandig de matrassen eens te vervangen. De boxspring zelf kan met gemak 25 jaar mee gaan. Uiteraard ligt dit er wel aan hoe er met de boxspring om wordt gegaan.

Let op het formaat voor je een boxspring aanschaft

Een boxspring is opgebouwd uit verschillende onderdelen die uit elkaar te halen zijn, maar alsnog zijn de verschillende onderdelen vaak erg groot. In de gemiddelde woning hoeft dat geen probleem te zijn. Een enkele keer past bijvoorbeeld de boxspring of het hoofdbord niet door een trapgat. Dit kan een probleem geven bij de montage of bij verhuizing. Verstandig is het dan ook om dit voor de aanschaf te checken.

Zit je eraan te denken om een goede boxspring te kopen? Zorg bij het kiezen dan voor voldoende ondersteuning. Als je veel op je buik slaapt, kun je het beste een stevig matras kiezen. Slaap je graag op je rug of op je zij? Dan mag het matras wat minder hard zijn, zodat je er lekker in weg kunt zakken. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
verhuizen Previous post Weet jij waar je allemaal aan moet denken als je gaat verhuizen?
retro interieur Next post Zo kun je je woonkamer helemaal retro inrichten