Read Time:3 Minute, 31 Second

Je eigen wellness ruimte door badkamer in slaapkamer

Droom je ook van een loftwaardige badkamer ensuite? Een open badkamer die je slaapkamer omtovert tot jouw persoonlijke wellness omgeving? Een ruimte waar je heerlijk tot rust kunt komen en ontspannen? Een badkamer slaapkamer combinatie is één van de grootste trends op het gebied van badkamer inrichting op dit moment. De mogelijkheden om zo’n ruimte te creëren in je huis zijn talloos. Een badkamer in slaapkamer realiseren is onder andere een kwestie van spelen met de zichtlijnen en de inrichting. Uiteraard heb je een grote ruimte nodig om een complete badkamer te kunnen combineren met een slaapkamer. We gaan je helpen met het opdoen van inspiratie en uitleggen hoe je dit voor elkaar krijgt. Want vrijwel niemand heeft dit standaard in zijn of haar huis. Hieronder volgen enkele voorbeelden.

Slaapkamer met badkamer ensuite

Het kamer in kamer idee, zoals vaak te vinden is in hotels, is een badkamer slaapkamer combinatie waarbij de badkamer enkel toegankelijk is via een deur in de slaapkamer. Het idee is niet nieuw, maar de moderne variant van de open badkamer vraagt om meer integratie en openheid. Door de deur of zelfs een heel stuk van de aangrenzende muur weg te halen, creëer je één grote intieme ruimte waar al je persoonlijke ontspanningsrituelen samenkomen. De twee ruimtes laat je vervolgens het mooist in elkaar overvloeien door een vloer die van de slaapkamer naar de open badkamer doorloopt.

open badkamer

Foto: www.decobizz.com

De illusie van een open badkamer door glazen wand

Wil je graag het gevoel van één grote open ruimte creëren met je badkamer in slaapkamer idee, maar heb je toch het liefst twee afgescheiden ruimtes, dan is het plaatsen van een glazen wand een mogelijkheid. In deze versie van een slaapkamer met badkamer ensuite wordt door de glazen wand de illusie van eenheid gekregen door het vrij vallende licht en doorzichtigheid. Een glazen schuifdeur in plaats van een echte deur is in dit geval ook een mooie ruimtebesparende oplossing. Als de ruimte het toelaat, kun je nog een stapje verder gaan en bijzondere glazen creaties maken. Een badkamer in slaapkamer die als een kostbaar kunststuk in een glazen kubus gevangen zit bijvoorbeeld. Het soort glas dat je kiest kan ook een mooie en stijlvolle toevoeging zijn aan het geheel. Denk bijvoorbeeld aan getint glas of een glassoort met structuur.

badkamer slaapkamer combinatie

Foto: www.homedit.com

Badkamer in slaapkamer

Een andere manier om een slaapkamer met badkamer ensuite te realiseren is door het badkamer in slaapkamer idee zeer letterlijk te nemen door bijvoorbeeld een vrijstaand bad in de slaapruimte te plaatsen, eventueel afgescheiden door een minimalistische halve wand. Een bad is makkelijk te plaatsen en kan een prachtige eyecatcher zijn in de slaapkamer. Moderne ligbaden zijn er in eindeloos veel vormen en uitvoeringen, maar ook een vintage-look exemplaar met sierlijk gebogen gouden pootjes bijvoorbeeld, kan een prachtig pronkstuk zijn. Zelfs in een strak modern interieur. Als je liever een douche in de slaapkamer hebt, waar je zo uit bed onder kunt stappen, dan behoort dit ook tot de mogelijkheden.

badkamer in slaapkamer

Foto: omborokko.com

Inrichting en praktische zaken

Welke badkamer slaapkamer combinatie je ook kiest, besteedt ook voldoende aandacht aan de inrichting. Een open badkamer wordt bijvoorbeeld nog mooier met de juiste tegels en bijpassend sanitair. Met Maroccaanse tegels kunt je bijvoorbeeld een eigen hamam creëren. Portugese tegels kunnen van je slaapkamer met badkamer ensuite ook een prachtige eyecatcher maken. Zorg er in ieder geval voor dat je badkamer slaapkamer combinatie één geheel vormt qua styling.

En mocht je bezorgd zijn over vocht die van jouw badkamer in slaapkamer komt, dan zijn daar ook genoeg oplossingen voor. Zo zijn er speciale watervaste tapijten op de markt die ontworpen zijn voor gebruik in een open badkamer. Muren kunt je beschermen met waterproof verf, dat ook in vele kleuren verkrijgbaar is. En natuurlijk is het gewoon nodig om goed stil te staan bij een ventilatiesysteem. De vocht die door het baden komt, moet er natuurlijk wel uit kunnen al is het door een raampje. Zorg er ook voor dat beide gedeeltes apart te verwarmen zijn. Ontwerp je badkamer in slaapkamer dus met zorg en je zult nog meer genieten van jouw eigen wellness ruimte in huis.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Nieuwe trend: koper in het interieur
Next post De ingrediënten voor een veilige keuken