Read Time:3 Minute, 12 Second

Een lamp op een tafel of kast is een praktische manier om even een boek te kunnen lezen en geeft ook meer rust omdat niet meteen de hele ruimte wordt verlicht. Maar als je buiten functionaliteit kijkt en graag ook iets moois wilt hebben op je tafel, kast of bureau, dan kan je een sfeervolle lamp kiezen. Ga eens voor iets stoers zoals een industriële tafellamp. Hiermee laat je je interieur pas goed opleven. En deze creaties zijn erg flexibel inzetbaar.

Waar plaats ik industriële tafellampen?

Een industriële tafellamp kan je eigenlijk in elke kamer kwijt. Of het nu de badkamer, woonkamer of slaapkamer is, door de verschillende vormen en maten kan je je huis erg creatief inrichten. Deze lampen zorgen voor een erg mooie industriële sfeer. Omdat veel van deze lampen flexibel te plaatsen zijn hoef je geen zorgen te maken over een ruimte tekort. Omdat ze erg sterk zijn gebouwd, hoe je ook niet bang te zijn dat ze zomaar omvallen en stukgaan. Daarbij zijn sommige designs te plaatsen als fotolampen, daardoor bepaal jij hoe hoog en breed de lamp komt te staan. Zo ben jij niet meer gebonden aan vaste regels van plaatsing, maar kun je je creatieve geest laten werken.

bijzondere industriele tafellamp
Urban Interiors Barn à €54,99
industriele tafellamp
Santa Grill à € 75,00

Welk design kies ik?

Industriële tafellampen heb je in vele soorten en maten. Je kunt voor een kooi tafellamp gaan zoals de Urban Interiors Barn, dit is een lamp die omgeven wordt door een frame van tralies. Of ga voor een betonlook zoals van de Santa Grill, dit kan erg mooi combineren in een interieur waar deze stijl al de hoofdtoon voert. Ook iets erg simpels kan al leuk ogen. Neem nou bijvoorbeeld de By-Boo Picard: een lamp die geplaatst is in een houten blok. Je plaatst het zo op een tafel en het is een leuke eyecatcher. Ook als je liever van een traditionele tafellamp houdt met industriële elementen vind je genoeg opties. Neem nou de Mioni Tubo coppa: het bovenste gedeelte van het design oogt als een echte bureaulamp met donkere kleuren, maar de voet wordt gekenmerkt door buizen uiteindes. Origineel en erg functioneel. Met deze lampen haal je iets unieks in huis waar anderen jaloers op zullen zijn.

houten industriele tafellamp
By-Boo Picard à €28,99
industriele tafellampen
Mioni Tubo coppa à € 89,00
Sierlijke industriële tafellampen
Santa Lumino à € 79,00
bijzondere industriele tafellampen
Mioni Pentagoni à €74,95

Welk materiaal kan ik het beste gebruiken?

Industrieel kenmerkt zich door het gebruik van meerdere industriële materialen: hout, metaal, aardewerk en steen. In sommige afwerkingen wordt er ook ander materiaal gebruikt, maar dat is minimaal. Kijk eerst hoe jouw inrichting zich kenmerkt. Er zijn geen vaste regels over welk materiaal het beste is, vooral je eigen smaak en creativiteit is hetgeen wat belangrijk is. Wel kan je rekening houden met vochtige plekken zoals de badkamer, plaats daar altijd producten die de vochtigheid aankunnen. Hetzelfde geldt als je lampen buiten wilt plaatsen.

industriele stalen tafellamp
Mioni Blizz à € 139,00

Kosten van een industriële tafellamp

Industriële tafellampen kosten in het algemeen niet erg veel geld, maar dat is natuurlijk ook afhankelijk van je smaak. Het ene design kan door het gebruikte materiaal en de grootte nu eenmaal duurder zijn dan de kleinere lampen. Maar met de hoge kwaliteit, het stoere uiterlijk en duurzaamheid is het in ieder geval zeker dat je veel waar krijgt voor je geld! Een industriële tafellamp is een goede toevoeging op elke kamer en zal je niet teleurstellen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Hoe overleef ik mijn verbouwing?
Next post 5 tips voor het kiezen van de juiste vloer