Read Time:3 Minute, 51 Second

Een lamp is al heel lang geen puur functioneel product meer. Tegenwoordig zijn er steeds meer bijzondere vloerlampen te vinden die het interieur van je woning complimenteren. Het is mogelijk om te spelen met interessante vormen, materialen en invalshoeken. Zo hoeft een vloerlamp lang niet altijd meer een staande lamp met een kap te zijn, maar kan het ook een spotlight zijn. Door creatief aan de slag te gaan met het uiterlijk van de lampen in je woning, kan je de sfeer van je huis helemaal laten veranderen. Hier vind je enkele unieke en mooie vloerlampen die geschikt zijn voor verschillende interieurs.

Industriële vloerlampen

De iLuce Golden Globe lamp is een perfect exemplaar voor woningen met een industriële inrichting. Deze lamp heeft een robuuste basis van zwart metaal. Het is vooral de binnenkant van de lampenkap die dit een van de meest opvallende vloerlampen maakt. De gouden binnenkant is namelijk een prachtige toevoeging op het donkere metaal. Hierdoor gaat het licht van deze lamp nog meer stralen. Het ontwerp oogt als een spotlight, wat een perfecte toevoeging is op een industrieel interieur. Deze interieurs zijn namelijk gebaat bij bijzondere vloerlampen die gemaakt zijn van robuuste materialen. Deze materialen zijn over het algemeen metaal, hout en steen. Het metaal lijkt koud te ogen, maar dankzij het gouden accent zorgt deze vloerlamp juist voor warmte en gezelligheid. Het is de perfecte lamp voor naast je bank of tafel, vooral omdat je de richting van de lichtstraal helemaal kunt afstemmen op jouw wensen.

bijzondere vloerlampen

industriele vloerlamp

Landelijke vloerlampen

Een landelijke stijl kenmerkt zich door natuurlijke materialen, lichte kleuren en vooral veel gezellige kleine accessoires in huis. Deze Rif vloerlamp van het merk Zuiver is een goede aanvulling op dit soort interieurs. De standaard is gemaakt van donker hout wat de natuurlijke uitstraling van een landelijk interieur ten goede komt. De witte kap zorgt weer voor het frisse elementen wat de ruimte licht en open houdt. De lamp komt het beste tot zijn recht met een warm licht, aangezien dit de natuurlijke sfeer van het hout het beste accentueert. Er zijn verschillende mooie vloerlampen te vinden die in een landelijk interieur passen, maar het is altijd belangrijk om te letten op de balans tussen licht en donker. Een volledig witte lamp kan wegvallen in je interieur, terwijl een lamp van donkere materialen juist te zwaar aan kan voelen. Dat maakt deze lamp van Zuiver de perfecte middenweg.

mooie vloerlampen
Floor Lamp Rif a 239,-
landelijke vloerlamp
LaForma Abun € 351,99

Scandinavische vloerlampen

Scandinavisch interieur is op dit moment de grootste trend in de woonindustrie. Dat betekent dat je talloze leuke vloerlampen kunt vinden die perfect bij deze stijl passen. Over het algemeen draait Scandinavisch interieur om twee belangrijke zaken: aan de ene kant worden er veel natuurlijke materialen gebruikt die stevig en duurzaam zijn. Aan de andere kant worden deze materialen gecomplimenteerd met moderne invloeden zoals metaal. Dat maakt deze Scotty lamp van Byboo een perfecte keuze voor een Scandinavisch interieur. De lamp heeft het uiterlijk van een spotlight waardoor hij een modern uiterlijk krijgt. De houten kap en het wit metalen frame zijn een traditionele combinatie binnen een Scandinavisch interieur. Spotlights zijn leuke vloerlampen omdat ze licht vanuit een andere hoek geven. Combineer deze lamp met andere opvallende vloerlampen en je creëert zo een uniek lichtplan in je eigen woning.

leuke vloerlampen
Scotty Vloerlamp a 69,-
scandinavische vloerlamp
Cira Eiffel a € 219,99

Moderne vloerlampen

Deze Santa Curl vloerlamp is ontzettend geschikt voor een woning met een modern interieur. In de lamp zijn namelijk twee belangrijke aspecten van een modern stijl verwerkt: een strak metalen uiterlijk in opvallende vormen. De krullende vorm houdt de lamp speels en levendig, terwijl het gepolijste metaal zorgt voor een echte strakke moderne look. Deze lamp is een eyecatcher die niet verstopt moet worden naast een bank of in de hoek van een kamer. Hij komt namelijk veel beter tot zijn recht wanneer je hem een prominente plek in huis geeft. De lamp dient namelijk niet alleen als lichtbron, maar is bijna een soort kunstwerk dat je in huis haalt. Door hem niet te verstoppen achter ander meubilair en hem echt de ruimte te geven, kan je ervoor zorgen dat deze vloerlamp gewaardeerd wordt zoals het hoort: als een decoratiestuk dat je interieur compleet maakt.

opvallende vloerlampen
Santa Curl a 224,99
moderne vloerlamp
Kare Design Balloon Clear a € 747,99
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Belang van een goede rolsteiger bij verbouwen
Next post 6 leuke woonwinkels in Maastricht