Read Time:2 Minute, 3 Second

Nu de temperatuur buiten daalt en de dagen langzaamaan korter beginnen te worden, zitten we vaker binnen. Voor veel huishoudens hét moment om het interieur in de woon- en bijvoorbeeld eetkamer aan te passen.

Op welke manier maak je de uitstraling van een woonkamer warmer en sfeervoller? Wat kun je doen om de woonkamer tot de knusse plek te maken, waar je aan het eind van de dag onder een plaid geniet van een goede film of serie met je partner of gezin?

Het verbeteren van de uitstraling van een woonkamer vergt doorgaans geen grote verbouwing; een paar nieuwe kussens op de bank met bijpassende kussenslopen – in de stijl van bijvoorbeeld Huijer – kan al voldoende zijn. In dit artikel lees je er meer over. 

Creëer sfeervolle hoekjes in de woonkamer 

Bescherm jezelf tegen de kou van buiten, door hoekjes te creëren waar je jezelf kunt verstoppen onder een deken of plaid. Neem bijvoorbeeld de hoeken van je bank, of kies voor een losse fauteuil in de woonkamer. Kleed deze hoekjes aan met een sprei, met een kussen en bijvoorbeeld met een fraai lampje aan de wand. Het vormt zo de ideale plek voor het lezen van een boek of doorbladeren van een tijdschrift. 

Let bij de aanschaf van een nieuwe sprei of kussensloop goed op de kleuren die hierin voorkomen. Het contrast tussen de kleuren van zo’n kussensloop en het bestaande interieur in de woonkamer mag niet te groot worden. Dit zou de woonkamer of slaapkamer onnodig druk en rommelig kunnen maken. 

Voeg een windlicht of kandelaars toe aan je interieur 

Een andere manier om voor meer sfeer in de woonkamer te zorgen, is het toevoegen van een wat groter model windlicht of bijvoorbeeld verschillende kandelaars met hoge kaarsen. Zet in het midden van de ruimte een bijzettafel of een combinatie van kleine tafels neer, waarop je deze kandelaars plaatst. Ze komen ook goed tot hun recht naast de televisie! 

Niets is knusser dan vanonder je plaid een serie kijken bij kaarslicht op een herfst- of winteravond. Schenk alvast een glas wijn of fris in, pak er wat te snacken bij en laat de avond maar beginnen! Vergeet de gordijnen niet dicht te trekken in de herfst en winter. Je wilt voorkomen dat je een lange avond tegen het zwarte gat van je ramen aan zit te kijken. Het heeft een negatieve impact op de sfeervolle look van je woonkamer. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
De herfst een tijd om te cocoonen in je woning Previous post De herfst: een tijd om te cocoonen in je woning
slimme keuken Next post Slimme keuken creëren? Dit heb je nodig!