Read Time:5 Minute, 39 Second

Een zandtafel is een combinatie van een zandbak en een tafel. Kinderen kunnen op die manier zittend fijn met zand spelen. Sommige zandtafels hebben ook een watercompartiment. In zo’n zand- en watertafel kun je dan zowel zand als water doen. En spelen met water en zand is natuurlijk het leukste dat er is! Hieronder benoemen we waar je op moet letten bij het kopen van een zandtafel en geven we onze top 5 van beste zand- en watertafels van dit moment!

Zand en watertafels

Er zijn zand- en watertafels die zowel een gedeelte hebben voor zand als ook voor water om deze twee gescheiden van elkaar te houden. Natuurlijk kun je een zandtafel ook vullen met water, of met zand en water tegelijk om lekker met modder te kliederen! Vaak zijn zogenaamde zand- en watertafels voorzien van speelgoed, zoals een waterrad, een zand- en watermolen en een waterpompje. Soms heeft het watergedeelte kanalen waarin kinderen bootjes kunnen laten varen, waarbij ze met sluisjes het water kunnen afsluiten en met schroeven in beweging kunnen brengen. Welke zand- en watertafel je ook koopt; er valt altijd genoeg te spelen en ontdekken!

Picknicktafel met zandbak

Een kinderpicknicktafel met zandbak is een handig alternatief voor een traditionele zandbak. De zandtafel is bovendien makkelijk te verplaatsen. Zelfs op het kleinste balkon is hier nog wel een plekje voor te vinden. Een zandtafel heeft de perfecte hoogte voor kinderen, zodat ze goed aan de zandtafel kunnen staan. Soms zit er ook een afdekplaat of deksel bij om het zand na het spelen te kunnen beschermen tegen regen en vuil. Dan hoef je hem niet steeds leeg te maken of binnen te zetten. 

Zandtafels zijn op verschillende manieren te gebruiken

Sommige zand- en watertafels zijn op verschillende manieren te gebruiken. Bijvoorbeeld ook als picknicktafel! Deze zand- en waterpicknicktafels hebben een ingebouwd compartiment voor het water en/of zand. Door de bovenkant te verwijderen verander je de picknicktafel tot een leuk speeltoestel! Deze picknicktafels zijn gemaakt van stevig hout en bieden ruim plaats aan vier kinderen. Vaak zit er een parasol bij inbegrepen. Bij deze tafel kunnen kinderen ook zittend spelen met water en zand! Hieronder onze top 5 beste zandtafels van dit moment!

Top 5 beste zandtafels van dit moment!

Relaxdays Speeltafel kinderen met dak

Bekijk hier deze zandtafel

Het spelen met zand en water is heel belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. De gelakte picknicktafel voor de tuin is het perfecte meubelstuk om lekker te kunnen spelen aan de frisse lucht. Vul de kunststof bak met zand, water of natuurlijke materialen. Dankzij de verhoogde tafelrand blijft alles netjes op de tafel liggen. Het kantelbare dak zorgt ervoor dat er altijd schaduw is. Onderhoudstip: Om langer plezier te hebben van de kinderpicknicktafel is het aan te raden deze regelmatig te lakken en bij niet gebruik onder een afdak te plaatsen.

Luxe Houten krijtbord kinder picknicktafel met zandbak

Bekijk hier deze picknicktafel

Deze picknicktafel heeft wel wat weg van een trendy picknickhuis waar we eerder over schreven. Lekker spelen in de tuin met deze praktische en speelse houten 2-in-1 picknick & krijtbord tafell! Deze houten picknicktafel eeft een afneembaar tafelblad met daaronder 2 (uitneembare) kunststof compartimenten voor het opbergen van speelgoed en/of zand en/of water. Verwijder het tafelblad en er kan gespeeld worden met zand en/of water. Of draai het tafelblad om en er komt een krijtbord tevoorschijn. Hebben kinderen zich creatief helemaal uitgeleefd, dan komt er wat lekkers op tafel!

Het stabiele tafelblad en banken garanderen correcte ondersteuning en veiligheid tijdens het spelen. De hele set is licht van gewicht , waardoor hij gemakkelijk te dragen is, zodat een volwassene hem snel kan plaatsen op een plaats die geschikt is om te spelen. Het natuurlijke houten oppervlak is gemakkelijk schoon te houden. De tafel met banken kan daarom ook worden gebruikt voor het eten van maaltijden op het terras of in de tuin. 

AXI Nick zand-,water- en picknicktafel

Bekijk hier deze picknicktafel

De Nick Zand & Water Picknicktafel Bruin van AXI is een multifunctionele picknicktafel. Nick heeft onder het afneembare tafelblad een verborgen ruimte met twee blauwe bakken. Deze blauwe bakken kunnen gevuld worden met zand en/of water, maar je kunt er natuurlijk ook speelgoed in opbergen. Daarnaast zijn de bakken uitneembaar, zodat deze eenvoudig schoongemaakt kunnen worden. De klassieke combinatie van zand en water is altijd een succes bij kinderen! Uitgespeeld? In een handomdraai verander je de zand en water tafel weer in een picknicktafel waaraan de kinderen kunnen knutselen, tekenen of genieten van wat lekkers. Geschikt voor kinderen van 3 tot en met 10 jaar oud.

De picknicktafel is gemaakt van FSC 100% hemlock hout en is daarnaast afkomstig van duurzaam beheerde bossen en daarom ook een milieubewuste keuze. Deze houtsoort splintert niet en is van nature bestand tegen weersinvloeden zoals regen en dus resistent tegen houtrot. De tafel is ook nog eens behandeld met een watergedragen beits, zonder chemicaliën. Je hoeft de Nick zand & water picknicktafel voor gebruik dus niet te behandelen, kinderen kunnen er direct veilig mee spelen. De gratis meegeleverde parasol zorgt ervoor dat ze veilig en koel in de schaduw kunnen spelen.

Sunny Dave zand & water picknicktafel

Bekijk hier deze picknicktafel

Op zoek naar een zandbak, watertafel en een picknicktafel? De Dave Zand & Water Picknicktafel van Sunny heeft alles in één! Met deze zand & water tafel kan de creativiteit van de kinderen worden gestimuleerd. De zand & water tafel is voorzien van een afneembaar tafelblad met daaronder twee kunststof bakken met beide in inhoud van circa 4 liter. Deze blauwe bakken kunnen gevuld worden met zand en/of water, maar je kunt er natuurlijk ook speelgoed in opbergen. Daarnaast zijn de bakken uitneembaar, zodat deze eenvoudig schoongemaakt kunnen worden. De klassieke combinatie van zand en water is altijd een succes bij kinderen! Uitgespeeld? In een handomdraai verander je de zand en water tafel weer in een picknicktafel waaraan de kinderen kunnen knutselen, tekenen of genieten van wat lekkers. Geschikt voor kinderen van 3 tot en met 10 jaar oud.

AXI Nick zand & water picknicktafel regenboog

beste zandtafel
Bekijk hier deze picknicktafel

De Nick Zand & Water Picknicktafel Regenboog van AXI is een multifunctionele picknicktafel. Nick heeft onder het afneembare tafelblad een verborgen ruimte met twee blauwe bakken. Deze blauwe bakken kunnen gevuld worden met zand en/of water, maar je kunt er natuurlijk ook speelgoed in opbergen. Daarnaast zijn de bakken uitneembaar, zodat deze eenvoudig schoongemaakt kunnen worden. De klassieke combinatie van zand en water is altijd een succes bij kinderen! Uitgespeeld? In een handomdraai verander je de zand en water tafel weer in een picknicktafel waaraan de kinderen kunnen knutselen, tekenen of genieten van wat lekkers. Geschikt voor kinderen van 3 tot en met 10 jaar oud.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
de-mooiste-kasten-van-dit-moment Previous post 5x de mooiste kasten van dit moment
kamerplanten Next post Een kamerplant in de ruimte doet wonderen