Read Time:2 Minute, 6 Second

Wil je graag het luxe wellness gevoel naar je eigen badkamer halen? Laat je dan inspireren door het onderstaande artikel. Er staan een aantal elementen op een rij die niet mogen ontbreken in jouw nieuwe thuisspa. Verwerk minimaal twee van deze punten in de badkamer en geniet van het rustgevende resultaat. Veel succes met het samenstellen van jouw ideale wellness badkamer!

Stijlvolle badkamertegels

Badkamertegels spelen een grote rol in een wellness badkamer. Vaak wordt er gekozen voor een grote tegel in een grijs- of zachte bruintint. Dit heeft zowel een luxe als een rustgevende uitstraling. Het exacte materiaal, formaat en eventuele motief is natuurlijk afhankelijk van jouw interieurstijl. Wil je de privé spa een hele moderne of juist een landelijk twist geven? Kijk eens naar de badkamer inspiratie van Baden+ om meer ideeën op te doen.

Luxe douche

Zonder een luxe douche is de wellness badkamer niet compleet. Je kunt de douche eenvoudig een upgrade geven door de standaard douchekop te vervangen voor een grote regendouche. Een andere optie is om een stoomdouche, massagedouche of een sunshower aan te schaffen. 

Wellness bad

Is er nog voldoende ruimte over voor een bad in jouw wellness? Kies dan voor een dieper bad met whirlpool-systeem voor extra comfort. Vooral een vrijstaande badkuip sluit perfect aan bij deze luxe badkamerstijl. 

Ruimtelijke indeling

Het is belangrijk dat het geheel ruimtelijk en rustgevend oogt. Creëer een ruimtelijke indeling en werk met een aantal grote elementen als statement. In een kleine badkamer is het bijvoorbeeld mooier om een extra grote inloopdouche te maken, in plaats van een ligbad en kleine douche naast elkaar te ‘proppen’. Tip: via de website van Baden+ kun je jouw ideale wellness badkamer ontwerpen en laten realiseren.

badkamer-wellness

Opbouw wasbak

Opbouw waskommen zijn een grote badkamertrend en geschikt voor iedere stijl. Ook in een wellness badkamer mag dit element dus niet ontbreken. Aan jou de keuze of je gaat voor een moderne, stoere of hele natuurlijke variant. 

Luxe kranen 

Besteed bij het ontwerpen/inrichten van jouw thuisspa extra aandacht aan de kranen. Verdiep je in alle verschillende designs, materialen en kleuren. Met een gouden opbouwkraan geef je de badkamer bijvoorbeeld een hele chique twist. Een stoere zwarte inbouwkraan zorgt juist voor een industriële touch.

Natuurlijke elementen

Laat tot slot een aantal natuurlijke elementen terugkomen. Gebruik planten als decoratie, kies voor badkamermeubels met een houtlook of zet een handdoekenrek van bamboe tegen de muur. Deze natuurlijke details brengen meer warmte en sfeer in de badkamer.

In samenwerking met Baden+

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
cortenstaal buitenhaard Previous post Een haard gemaakt van cortenstaal
bamboe interieur Next post Bamboe interieur: de mooiste inspiratie