Read Time:3 Minute, 6 Second

Hoi! Ik ben Anne en ik ben de nieuwe interieurblogger!

Regelmatig ga ik hier een post schrijven waarmee ik je hoop te helpen om van je huis een fijn thuis te maken. Trends, tips, producten, hotspots… Ik heb ideeën genoeg.
Nu de lente begint wordt het buiten weer groener, heerlijk! Maar hoe is het met het groen in jouw huis gesteld? Haal de zomer alvast in huis met de groen trends voor binnen.

Groen in huis. En met groen bedoel ik in dit geval planten! De botanic trend met groen en bladerpatronen heb je vast gespot. Op allerlei manieren kan je het toepassen in je huis; kussens, posters, dekbedden, servies en zelfs gordijnen. Maar echt goed doe je dat natuurlijk door (veel) planten toe te voegen.
Ik heb zelf echt géén groene vingers en er zijn dan ook aardig wat planten die het in ons huis niet overleefd hebben. Maar inmiddels is er een leuke collectie die het lijken vol te houden.

Planten in huis is hot! Daarnaast zorgt het voor sfeer èn een gezondere lucht in huis, doen dus. Ik geef je 4 ideeën waar er vast wel 1 tussenzit die bij jou thuis past. Of misschien wel allemaal.

De cactus kan je niet ontgaan zijn; hoewel de trend alweer ietsje mindert zijn het planten die je nu niet kunt missen in je huis. Net als de vetplantjes, ook wel bekend als succulents. Groot voordeel van deze planten is dat ze super makkelijk zijn, bijna knap als je ze niet in leven kan houden. Je hebt ze in alle soorten en maten; maak een leuke combi!

Cactussen
fotocredits: 1 eigen, 2 eigen, 3 entermyattic.com

Wat je nu steeds meer ziet is echt complete boompjes in huis. Palmbomen, olijfbomen en vijgenboompjes maar ook citroen of sinaasappelboompjes zijn een trend. Een gave grote pot erbij en je hebt echt een prachtige eye catcher in je kamer staan.

botanic trends
Fotocredits: 1 iemo.jp, 2 tumblr.com, 3 the design chaser

Planten in een gouden vorm, zwevend, onder een mooie stolp of een mini terrarium. Er komen steeds meer variaties in categorie “plant als mooi object”. Het zijn net een soort levende kunstwerkjes.

zwevende planten

Fotocredits: 1 eigen, 2 spruitje.eu, 3 eigen

De trend van de hangplanten zet nog even door. Er worden nu naast de macramé versie van hangpotten ook andere varianten aangeboden. Als plant gebruik je van die ouderwets achtige plantjes die vroeger bij je opa en oma van de kast naar beneden hingen, in een hippe pot zien die er nu zo leuk uit! Met planten die aan of langs de muur hangen kan je ook een hele groene wand maken, dit zie je al veel in horeca maar een stukje groene wand kan ook prima in huis.

hangplanten

Hoe zet je al die leuke opties neer in je huis?
Het ziet er al snel goed uit als je in je huis planten in een groepje neerzet. Combineer de cactussen met vetplantjes en planten met bladeren. Zorg voor verschillende hoogtes en potten die leuk bij elkaar passen in de stijl van je huis.
De grote boompjes hebben wat meer ruimte nodig en staan alleen. Je hoeft niet perse een groot huis te hebben hiervoor maar wel wat ruimte op de wand. Het voordeel is namelijk dat de plant/boom hoger z’n blad heeft. De kunst objectplantjes mogen ook de ruimte krijgen en de hangplanten kunnen met meerdere bij elkaar, leuk met verschillende potjes.

 

planten interieur

Fotocredits: 1 elle decoration, 2 happyinteriorblog, 3 tarahurst 

Ik ben benieuwd hoe groen bij jullie in huis aanwezig is! Veel plezier met stylen en tot de volgende post! Mocht je wensen hebben voor een interieuronderwerp waar ik je wat over kan vertellen laat het me dan weten.

Anne

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Previous post Heerlijk ontspannen in een wellness badkamer
Next post Industriële lampen