Read Time:3 Minute, 30 Second

Stoere degelijke industriële lampen

Industriële lampen stralen stoerheid en degelijkheid uit. Ze zijn van ruwe eerlijke materialen vervaardigd en hun kleuren zijn neutraal zoals wit, zwart of metaalkleurig bijvoorbeeld. Het zijn echte het blikvangers in de kamer waar geplaatst worden. Ze passen bij een typisch industrieel interieur zoals een loft of een oud gebouw. Maar ze doen het even goed in ultra moderne woningen. Het voordeel van industriële lampen is dat je deze stijl doorheen de gehele woning kan laten terugkomen. Tafellampen, wandlampen, hanglampen en vloerlampen bestaan in deze stijl. Op deze manier krijg je een stijlvol geheel.

Industriële tafellampen

De industriële tafellampen doen nostalgisch aan. Ze doen denken aan de ouderwetse bureaulampen die we op onze studeertafel hadden. De modellen Borgillo en Priddy zijn hier echte voorbeelden van. De Urban is dan weer wat stoerder en doet denken aan een lamp uit de filmwereld. Met industriële tafellampen kan je een klein hoekje verlichten of kan je bijvoorbeeld gebruiken als leeslampje op je nachttafel.

 

industriële lampen
Borgillo à €44,95
industriele lamp urban
Urban à €69,96
industriele tafellamp
Priddy à €31,95

 

 

industriële wandlamp
Shade à €59,95
nur xl industrieel
Nur xl industrieel à €99,9

Industriële wandlampen

De constructie van industriële wandlampen is zodanig dat het licht recht naar beneden straalt. Daardoor krijg je een gezellig licht dat als aanvulling van het centrale lichtpunt kan gebruikt worden. Het model Shade heeft een lampenkap die echt op een ouderwetse lampenkap gebaseerd is. De Nur Industrieel en de Nur XL Industrieel zijn industriële lampen die net rechtstreeks uit een oude fabriek komen. Ze zijn robuust en degelijk. Industriële wandlampen zijn ideaal om bijvoorbeeld een werktafel tegen de muur te verlichten. Zij kunnen ook zaken zoals kunstvoorwerpen extra aandacht geven.

Industriële hanglampen

Bij de industriële hanglampen heb je heel veel keuze. Het voordeel van industriële hanglampen is dat ze zowel in kleine woningen als ik grotere gebouwen uitstekend passen. Je hebt er hele grote zoals de Dome XL bijvoorbeeld. Daarnaast heb je ook fijne subtiele lampen zoals de Para Cone of de Soprana Solid. Een aantal van de industriële lampen hebben een klokvormige lampenkap uit metaal zodat het licht diffuus naar beneden geleid wordt: bijvoorbeeld bij de Aviator, de Koperen Artisan, de Jimmy of de Marrone. Andere hebben een glazen gedeelte waarin het lichtelement zich bevindt: bekijk bijvoorbeeld eens de Solingen Retro, de Porto Fino Retro of de Ampere. Zij stralen een zacht en toch krachtig licht uit. Je kan ook kiezen voor een samengestelde lamp zoals bijvoorbeeld de Forfar led of de Roch led. En waarom zou je je fantasie niet laten gaan en bijvoorbeeld kiezen om een aantal industriële hanglampen bij mekaar te hangen op een rijtje of kriskras door mekaar en op dezelfde of op verschillende hoogtes. Denk bijvoorbeeld aan een paar lampen op een rijtje boven het aanrecht of de eettafel. Daarvoor zijn bijvoorbeeld de modellen Tella, Dumont, Old Burdie of Calais ideaal.

old burdie hanglamp
Old Burdie à €269,95
industriële hanglampen
Dome XL à 128,95
koperen artisan hanglamp
Artisan XL à €118,95

Industriële vloerlampen

Een vloerlamp kan je bijna in elke ruimte plaatsen om dat ene donkere hoekje te verlichten. Wil je het stoer, dan kunnen de industriële lampen Upstreet of Golden Sun spot een eyecatcher zijn in je kamer. Voor een subtieler resultaat kan je kiezen voor Borgillo of Chantry. Deze industriële vloerlampen zijn een grote uitvoering van een eenvoudige bureellamp. Industriële vloerlampen zijn te verkrijgen in degelijk materiaal en kunnen tegen een stootje. Ze kunnen makkelijk verhuizen van de ene kamer naar de andere, zodat je je interieur af en toe kan aanpassen.

industriele vloerlamp upstreet
Upstreet à €135,95

vloerlamp borgillo
Borgillo à €139,95
industriële vloerlampen
Golden Sun spot à €358,95

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Nieuwe interieurblogger Anne!
Next post Een keuken met kookeiland