Read Time:2 Minute, 45 Second

Een moderne veranda is de perfecte manier om de tuin op een stijlvolle manier uit te breiden en het hele jaar door te genieten van het buitenleven. Of je nu een kopje koffie in de ochtendzon wilt drinken of een barbecue in de avond wilt houden, een moderne veranda biedt de perfecte plek om te ontspannen in de natuur. Het (laten) bouwen van een moderne en luxe veranda is echter een grote investering, dus het is belangrijk om goed voorbereid te zijn. Hoe je dit doet, lees je hieronder!

Functie van de veranda bepalen

Voordat je begint met het plannen van de bouw van een veranda, is het belangrijk om te bepalen welk doel de veranda moet dienen. Wil je bijvoorbeeld een extra leefruimte creëren, of wil je een overdekte plek om te genieten van de tuin? De functie bepaalt namelijk de grootte en het ontwerp van de veranda.

Materiaal veranda kiezen

Een moderne veranda kan uiteraard helemaal op maat worden gemaakt, waarbij je kunt kiezen uit verschillende materialen en afwerkingen. De meest populaire materialen voor de constructie van een moderne veranda zijn hout, aluminium en staal. Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen en nadelen, dus het is belangrijk om de opties te vergelijken en te kiezen voor het materiaal dat het beste past bij jouw wensen en budget. Hieronder gaan we kort in op de verschillende soorten materialen.

Houten veranda’s

Als je kiest voor houtbouw op maat, dan is het belangrijk om te weten dat houten veranda’s enige onderhoud vereisen om de duurzaamheid te behouden. Het voordeel van hout is dan wel weer dat het een warme en natuurlijke uitstraling heeft en zich goed leent voor verschillende stijlen, van modern tot landelijk.

Aluminium veranda’s

Als je kiest voor aluminium, dan kies je voor een onderhoudsvrij materiaal met een moderne en strakke uitstraling. Aluminium veranda’s zijn stevig en kunnen tegen een stootje, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor de Nederlandse weersomstandigheden. Het aluminium is voorzien van een speciale coating, waardoor het niet zal roesten.

Stalen veranda’s

Stalen veranda’s hebben ook een moderne en industriële uitstraling en zijn geschikt voor grote overspanningen. Daarnaast is staal net als aluminium duurzaam en onderhoudsarm.

Veranda ontwerpen: stijl en functionaliteit combineren

Een ander belangrijk aspect van het laten bouwen van een moderne veranda is het ontwerp. Het ontwerp van de veranda moet aansluiten bij de stijl van het huis en de tuin en moet functioneel zijn. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een luxe veranda met glazen wanden om te profiteren van het uitzicht op de tuin, of juist voor een veranda met gesloten wanden om meer privacy te creëren.

Inspiratie voor moderne veranda

Een modern ontwerp voor een veranda kan op verschillende manieren worden gerealiseerd. Veel mensen kiezen voor een minimalistisch design met strakke lijnen en weinig versiering, wat zorgt voor een rustige uitstraling. Anderen willen misschien juist wat meer decoratie en kiezen voor bijvoorbeeld een sierlijke boog vorm of wat subtiele details. En zoals eerder benoemd, kan ook de keuze voor materialen invloed hebben op het ontwerp van de veranda. Moderne houtbouw op maat heeft bijvoorbeeld vaak net een andere uitstraling dan bijvoorbeeld aluminium. Houd bij het ontwerpen van een moderne veranda in ieder geval ook rekening met de rest van de tuin en het huis, zodat de veranda naadloos aansluit bij de omgeving.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
100 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Trendkleur van 2023 Viva Magenta Previous post Trendkleur van 2023: Viva Magenta
tweedehands-design-meubelen Next post Creëer met tweedehands design meubelen het ultieme thuisgevoel